Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Hüyüklü beldesinde 12 yaşındaki Polat Ç., ahırda çalıştırılmasına kızması nedeni ile ailesi tarafından dövülerek sokaga atıldığını iddia eden çocugun. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yalvaç Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü’nde görevli uzman personel, aile ve çocuk ile ayrı ayrı görüşme yaptı. 12 yaşındaki Polat Ç., ahırdaki ineğin tepmesi neticesinde kolunun kırıldığını, anne ve babası tarafından ahırda çalıştırıldığından dolayı çok kızdığını ve bunun için jandarmayı arayarak böyle bir yalana başvurduğu ögrenildi. Polat Ç. ve ailenin verdiği ifadelerin birbirleriyle örtüşmesi üzerine gözaltına alınan aile savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

a götürdüler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yalvaç Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü’nde görevli uzman personel, aile ve çocuk ile ayrı ayrı görüşme yaptı. 12 yaşındaki Polat Ç., ahırdaki ineğin tepmesi neticesinde kolunun kırıldığını, anne ve babası tarafından ahırda çalıştırıldığından dolayı çok kızdığını ve bunun için jandarmayı arayarak böyle bir yalana başvurduğunu söyledi. Polat Ç. ve ailenin verdiği ifadelerin birbirleriyle örtüşmesi üzerine gözaltına alınan aile savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Baba Mutlu Ç., “Üç ay evvel kırılan bacağımdan bir operasyon geçirdim. Halen çalışamıyorum. Ortaokula giden oğlumda karaciğer yetmezliği rahatsızlığı var. Bundan dolayı 95 kiloda ve doktorları sürekli hareket etmesini tavsiye ediyor. Evin günlük işlerinde çalıştırarak hareket etmesini sağlıyorum. Evlatlarım dünyaya geldiğinde en mutlu insan bendim. Kim, evladına kötü muamelede bulunur ve döver? Bacağımdaki kırıktan dolayı çalışamadığımdan Polat, annesine yardım ediyor. Böylelikle hem ev işlerine yardımcı oluyor, hem de sağlığı için hareket ederek kilo almamış oluyor. Bu halimle nasıl çocuk döverim? Kesinlikle evladıma vurmadım. Baldızımla aramda yazın bir husumet oldu. O günden beri çocuğa, seni sosyal hizmetlerde güzelce yetiştirir, okutur ve memurluğa atarlar diyerek çocuğun kanına girmiş. Çocuğu birde brandanın altına saklamış. Jandarma ekipleri gelince de oradan çıkarmış. Hastanede görev yapan bir sağlıkçı da çocuğun fotoğraflarını çekerek yayınlamış. Çok hakarete uğradım. Hukuki hakkımı arayacağım.” dedi.uğun iddiaları üzerine çocuğu hastaneye götüren jandarma ekipleri, çocuğ

un sol kolunda kırık olduğu tanısı konunca anne ve babayı gözaltına alarak jandarma karakolun

Editör: TE Bilisim