Kahta Devlet Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Şevket Ergun Güzel, hastane bünyesinde açılan bir ihalede firmalar tarafından verilen fahiş fiyatlara tepki göstererek ihaleyi iptal ettirmesinin ardından Başhekimin sekreteri tarafından darp edildiğini iddia etti.

Sesinin duyulmasını isteyen doktor, devletin zarara uğrayacağını belirterek iptal ettirdiği ihalenin kendisinden gizlenerek yeniden yapıldığını ifade etti.

Ameliyatlarda kullanılmayan ürünlerin de kullanılıyor olarak gösterilerek haksız kazanç elde edildiğini savundu. Başhekim Abdulkadir Dost’un bir hastaya verdiği usulsüz raporu imzalamadığı için de tehdit edildiğini ifade eden Uzman Doktor Güzel, Başhekimle konuşmak istediğinde sekreterinin kendisini dışarı çıkararak darp ettiğini ifade etti.

Saldırının ardından darp raporu alan Güzel, hastanede çok ciddi yolsuzluklar olduğunu ve ihalelere giren medicalciler tarafından tehdit edildiğini ifade etti. Tehditlerin ardından tayin almak zorunda kaldığını belirten mağdur doktor, “Dağda şehit olan 20 yaşındaki çocuklarımıza sorumluluklarımız var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim