Çarşamba Devlet Hastanesinin yaklaşık 4 yıldan bu yana yemek ihalesini alan ve hastane personeli ile hasta yemeklerini tedarik eden Ayan Tarım Ürünleri Tem. Şehir arası servis Taşıma Turizm San.Ltd. Şti sanayi sahibi Sezai Ayan, hastane yemek hane sorumlusu N.S. ve kendi çalışanı olan 3 kişi den görevi kötüye kullandığı iddiası ile Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre Çarşamba Devlet Hastanesi ihale yüklenicisi olduğu öğrenilen Ayan Tarım Ürünleri Tem. Şehir arası servis Taşıma Turizm San.Ltd. Şti sanayi sahibi Sezai Ayan, uzun süreden beridir firmasının zarar ettiğinden şüphelenmiş ancak belgelendiremediği için sıkıntı yaşadığı iddia edildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında bir personelinin Devlet Hastanesi yemekhanesine gittiğinde menüden farklı yemeklerin ocakta olduğunu gördüğü ve kime ne için bu yemekler yapılıyor" şeklinde sorduğu aldığı cevap üzerine firma sahibini arayarak usulsüzlüğü ihbar ettiği iddia edildi.

Ayan Tarım Ürünleri Tem. Şehir arası servis Taşıma Turizm San.Ltd. Şti sanayi sahibi Sezai Ayan özellikle olayla ilgili olarak hastane yönetimini konu hakkında bilgilendirdiği ve takibe aldığı ve Temmuz ayı sonunda hastanede görevli personelin iddialara göre kendi torununun sünnet düğünü ne yemek yaparak gönderdiği tespit edildi. Daha sonra Ağustos ayı içinde ki yemeğin yapıldığı ve Donurlu Mahallesinde ki bir düğüne gönderileceğinin tespit edilmesi üzerine Yemekhane sorumlusu göndermemesi üzerine uyarılmasına rağmen yemeği göndermesi ile olay ortaya çıktığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili firma sahibi Sezai Ayan 16 Ağustos 2019 tarihinde Çarşamba Şehit Harun Ateş Polis Karakoluna giderek Çarşamba Devlet Hastanesi Yemekhane sorumlusu N.S. ve kendi firmasında görevli bulunan S.A., L.Ç., ve N.K. isimli şahıslardan şikayetçi olduğu ve hastane kamera kayıtlarından görüntü alınarak gerekli işlemlerin yapılması için işlemlerin başlatılması adına şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Çarşamba Devlet Hastanesinin Hastane sorumlusu N.S. hakkında işlem başlattığı ve şahsın izne ayrılmasından kaynaklı izin dönüşünde savunmasının alınacağı öğrenilirken, Sezai Ayan sahibi ise firmasında çalışan S.A., L.Ç., ve N. K. , isimli şahısları hırsızlık ve görevi kötüye kullanmaktan iş akitlerini fesh ederek firmadan uzaklaştırıldı.

Konu ile ilgili olarak Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekim Turan Bilgin , "Konu ile ilgili hastanemizle bizle ilgili olan bir şey yok. O yemek firmasının kendi içinde olan bir olay. Malum İl Sağlık Müdürlüğü yemek ihalelerini verir. Firmanın kendi içinde bir olayları olmuş o da tespitte bulundu. Bizim hastanemizle ilgili bir olay değil. Mesela bir evin oluyor da kiraya veriyorsun kiracın evinde oluyor ya öyle bir durum. " şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak:https://www.samsunetikhaber.net/haber-hastane-yemekhanesini-yemek-fabrikasi-gibi-kullanmislar-12709.html

Editör: TE Bilisim