Nevşehir Devlet Hastanesi’nin yemekhanesinde çekilen görüntüler, izleyenlerin midesini bulandırdı.

Nevşehir Devlet Hastanesi yemekhanesinde çekilen görüntülerde, yemekhane personelinin çöp kovasının yanında, yerde bulunan kazandaki yemeği elleriyle koyması ve yemekhanenin pis olması mide bulandırdı. Ayrıca önceki günden kalan yemeklerin içerisinde bulunan etlerin ayıklanarak daha sonra başka yemeklerde kullanıldığı iddia edildi..

Can’lı Gündem Programında Konuklar da İsyan Etti!

Her hafta CT Haber TV ekranlarında yayınlanan Can’lı Gündem programında bu konuya değinildi.

Gazeteci Can Taşkın programda bu konuya değinerek “İl Sağlık Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz. Bizi denetleyen kurumların bu duruma el atmasını istiyoruz.” dedi.

Can’lı Gündem programına konuk olan Alperen Ocakları İl Başkanı Ramazan Kalkan;” Yemekleri eliyle koyan vatandaşa o yemeği yedirmeleri lazım kendisi yiyebiliyorsa, vatandaşın sağlığı bu kadar ucuz değil. Pandemi dönemindeyiz o yemeği kaç kişiye veriyor ve kendisinin hayatı bu kadar ucuz mu bu soru sorulmalı ve bu insanın derhal görevden alınması gerekiyor. Bu şekilde uygulama olmaması gerekir. Temizlik sıfır yani insan hayatı bu kadar ucuz değil” dedi.

Can’lı Gündem Programının bir diğer konuğu Ürgüp Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Hüseyin Sevindik ise; “Çevre sağlığı noktasında müracaat edilen yer bu kurum, öncelikle bu kurumun kendisini denetlemesi gerekiyor. Bu olay soruşturmalık bir olay, gerçekten skandal bir görüntü işin doğrusu, Hastane gibi bir yerde böyle olması orda beslenme sorunlarında dolayı yatan hastalarımıza yediriliyor, böyle bir şeyi reva görmek kadar iğrenç bir şey düşünemiyorum” dedi.

Nevşehir Devlet Hastanesi yemekhanesinde ortaya çıkan görüntülerin hemen ardından İl Sağlık Müdürlüğü sorumlulara soruşturma başlattığını duyurdu.

 İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay açıklamalarda bulundu.

Sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Ünlübay, “Nevşehir Devlet Hastanesi'nde yemekhane de çalışan personelle  ilgili çıkan haber üzerine kişi ve sorumlu kişiler hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme işlemi başlatılmıştır.” dedi.

İlerleyen günlerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından detaylı bir basın açıklaması yapılması bekleniyor.

Kaynak:https://www.cthaber.com/haber/9106289/nevsehirdeki-kamu-kurumunda-skandal-goruntuler

Editör: TE Bilisim