İzmit’in merkezinde yer alan ve sağlık hizmetleri konusunda merkez durumundaki Kocaeli Devlet Hastanesi’nin en çok kullanılan bölümlerinden birisi hiç kuşkusuz otoparkı. Otoparkın hastane personeli için ayrılan yerinin dışında, diğer bölüm hasta yakınları ve çevre insanları tarafından kullanılıyor. Yoğun olan otopark yine de yeterli olmuyor.

Hastane yönetimi yaşanan sıkıntıları da dikkate alarak otoparkın giriş ve çıkış yönlerinde değişiklik yaptı. Otoparka giriş poliklinikler tarafındaki Vezir Sokak üzerine alındı. Daha önce giriş-çıkış yapılan Hastane Sokak tarafı ise tamamen çıkışa verildi. Ancak, bu değişiklik sırasında gerekli önlem alınmayınca sıkıntı yaşandı. Kapanlar sökülmeyince, saat 18.00 civarında otoparka giriş yapmak isteyen araç sürücüleri yönü fark edemedi ve birçok aracın lastikleri patladı. Kısa süreli kargaşa yaşanırken, bölge lastik değiştiren araç sürücüleriyle doldu. Öfkeli sürücüler mağduriyetin nasıl giderileceğini sordu, bazı araçlarda birkaç lastik birden patladı.

TUZAK GİBİ- Kocaeli Devlet Hastanesi Otoparkı’nda yön değişikliği duyurulmadan yapılınca sıkıntı yaşandı. Her zamanki düzene alışık araç sürücüleri giriş yapınca, çok sayıda aracın lastiği patladı.

ALT YOL GENİŞLETİLİYOR

Bu arada, otoparka girişin verildiği Vezir Sokak’ta yol genişletilmesi de yapıldı. Tek yönlü olan, ancak çoğu araç sürücüsünün çift taraflı kullandığı yol bu genişletmeyle rahatladı. Orman İşletme’nin arka tarafındaki yol artık hastane otoparkına giriş olarak kullanılacak. Kocaeli Devlet Hastanesi Otoparkı, bölgenin önemli bir yükünü alıyor, ancak yine de yeterli olmuyor. Bölge için yeni otopark alternatifleri üzerinde duruluyor.

EKİPLER ÇALIŞIYOR- Cedit Mahallesi Vezir Sokak’ta ekipler yolu genişletiyor. Orman İşletme’nin arkasındaki alan rahatlatılırken, otoparka girişler de buradan verilmeye başlandı.

HEP DOLU HEP DOLU- Kocaeli Devlet Hastanesi’nin otoparkı bölgenin önemli yükünü alıyor. Ancak, yine de yeterli gelmiyor. Hastane görevlilerine ayrılan yerlerin dışında, hasta yakınları ve çevrede oturanların araçları nedeniyle her gün bu doluluk yaşanıyor.(Özgür Kocaeli)

Editör: TE Bilisim