Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören akrabalarını ziyaret için giden hasta yakınları özel güvenlik görevlileriyle yaşanan tartışmada önce kendilerine sözlü hakarette bulunulduğunu ardından darbedildiklerini iddia etti. Hastane yönetimi ise ziyaretçilerin arbede çıkardığını yaralanmaların arbede sırasında olduğunu öne sürerek güvenlik görevlilerinin hasta yakınlarından şikayetçi olduğunu bildirdi. 

Evrensel'e ulaşan ve aynı zamanda başka bir hastanede sağlık çalışanı olan hasta yakını F. Ş. yaşananları şöyle anlattı: “22 Kasım pazar günü, kanser hastası dayım rahatsızlanınca göğüs hastalıkları servisine yatırıyorlar. Çocuklarından biri refakatçi olarak kalıyor. Ertesi gün kardeşimle birlikte hastaneye ziyarete gittiğimizde kapıda iki güvenlik görevlisi vardı. Sağlık çalışanıyım ve pandemi döneminde ziyaretçi kabul etmeyeceklerini düşünerek “Yemek getirdim geçebilir miyiz” diye sordum. “Geç abla ne soruyorsun” dediler. Hastamızın yanına çıktık, yaklaşık yarım saat sonra aşağı indiğimizde; babasını ziyarete gelen dayımın diğer oğluna güvenlik kendisini alamayacağını söylemiş. Tartışma burada başladı ve özel güvenlik görevlileri önce sözlü hakaretlerde bulundu, daha sonra da darbettiler” dedi.

"KOLUM KIRILDI AMA HASTANE YÖNETİMİ GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEDİ"

Hastanın oğlu R.Ç. ise “Kardeşim iş çıkışı babamı ziyarete geldi. Bütün ziyaretçiler geçerken özel güvenlik ona geçemeyeceğini söylüyor. Biz de nedenini sorduk. ‘Siz kimsiniz size hesap vermek zorunda mıyız’ diyerek küfür ettiler. Yaşanan arbedede düştüm ve kolum kırıldı. Babama bakabilmek için işyerinden 3 gün izin almıştım ama kolum kırıldığı için rapor verdiler. Hastane yönetimi ne aradı, ne sordu, ne özür diledi” şeklinde konuştu.

"ŞİKAYETÇİ OLDUK, SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Özel güvenlik görevlilerinin hastanın oğlu T. Ç’ nin geçişine keyfi bir şekilde izin vermediğini söyleyen hasta yakını F.Ş. “Herkes içeri girip çıkarken tek bir kişiye engel oluyorlar. Israrla sorduk ziyaret saatini söyleyin o saatte gelsin babasını görsün dedik sorularımıza cevap vermek yerine hakaret ettiler. Ben “Neden bu çocuğu almıyorsunuz? Herkes girerken bu çocuk neden babasını göremiyor” diye sorduğumda  “Siz kim oluyorsunuz size hesap vermek zorunda mıyız” diyerek küfür ettiler. Bu davranışa tepki gösterdiğimizde tartışma büyüdü. Bir güvenlik görevlisi kollarımdan tutarak beni itince yere düştüm. Kuzenimin kolu kırıldı” dedi.

"HASTANE MÜDÜRÜ ODASINA BİLE ALMADI"

F.Ş. şöyle devam etti; “Özel güvenlik şefi yanımıza gelerek biz şikayetçi olmayacağız, siz de şikayetçi olmayın dedi. Biz karakola giderek şikayetçi olduk. Kamera kayıtlarında bize önce bağırıp küfür ettikleri ardından da darbettikleri görülecektir. Hastane müdürü olayla ilgili görüşmek için gittiğimde odasına bile almadı. Ayaküstü yaptığımız görüşmede olayın adli vaka olduğunu bir şey yapamayacaklarını söyledi. Güvenlik görevlileriyle ilgili hiçbir işlem yapmadıkları gibi ne bize ne de hastamıza geçmiş olsun ya da özür dileriz dendi” şeklinde konuştu. 

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız hastane yönetimi: “Hasta ziyaretçileri 1 bayan 5 kişi gelmişler İstanbul’dan geldiklerini belirtmişler güvenlik görevlileri bir kişiye yardımcı olmuşlar pandemi nedeniyle ziyaretçi alamadıklarını söylemişler. Bunun üzerine ziyaret için gelen şahıslar hakaret ederek güvenlik masasını yumruklayarak arbede çıkarmıştır. Beyaz kod atılmıştır. Güvenlik masasının yanında bulunan yangın tüpü kabinini güvenlik görevlilerine vurmuş bunu engellemek isteyen arkadaşları kolundan çekince şahıs yere düşmüştür. Olay yerine hastane polisi çağırılmış güvenlik görevlileri şahıslardan şikayetçi olmuşlardır. Olayla ilgili kamera kayıtları resmi yazı ile savcılığa gönderilmiştir” şeklinde konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

Editör: TE Bilisim