Koronavirüs salgını aşıya rağmen hala can almaya devam ediyor. Sağlık çalışanları pandemi süresince izinsiz şekilde gece gündüz çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Sağlık çalışanlarının dönem dönem istifa etmesi bile yasaklandı. Ancak onlar yılmadı, koronavirüsle en ön safta mücadele etti. Salgın nedeniyle günlerce evlerine gidemediler, çocuklarını göremediler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarına ek ödemelerin en üst düzeyde yapılacağını açıklamıştı. Ancak Türkiye genelinden gelen bilgiler durumun Bakan Koca'nın dediği gibi olmadığını ortaya çıkardı. Sağlık çalışanlarının birçok haksızlığa maruz kaldığı belirtildi.

İstanbul Göztepe'deki Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde de ek ödemeler genelgeye göre yapılmadı. Acil serviste çalışan hemşireler yapılan haksızlığa tepki gösterdi, şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde hastane yönetiminin yaptığı haksızlıklar, yaşadıkları zorluklar anlatıldı.

Başhekim Prof. Dr. G. B, 'haksızlık' yapıldığını kabul eden yazıyı Sağlık Bakım Hizmet Müdürü Sunay Güner'e gönderdi, revize edilmesini istedi. Ancak konu hakkında hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Hemşirelere psikolojik baskı ve mobbing artarak devam etti.

İşte Başhekim Baş'ın gönderdiği o yazı:

MECLİS'TE DİLE GETİRİLDİ

Şikayetten sonra hemşirelerin sistematik olarak mobbinge maruz kaldığı iddia edildi. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut konuyu Meclis'te gündeme getirdi. Barut, "AKP iktidarı salgını değil algıyı yönetmeyi seçiyor. Kahraman sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmiyor, haklarını vermiyor" dedi. Barut, Meclis'te haklarını isteyen sağlık emekçilerine yönelik baskı ve mobbing uygulamalarına tepki gösterip Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

İşte CHP'li Barut'un Meclis'te yaptığı o konuşma:

Kaynak:https://www.krttv.com.tr/gundem/saglik-emekcilerinin-covid-ek-odemeleri-yapilmiyor-h82590.html

Editör: TE Bilisim