Kepez Devlet Hastanesi’nin acilinde akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. Muayene olmak için hastane aciline başvuran hastalar, triaj bölümündeki ilk kontrolün ardından yeşil, sarı ve kırmızı alana yönlendiriliyor. Buradan yeşil alana yönlendirilen hastaların önünde bekleyen kişi sayısı yaklaşık 100 kişiyi buluyor. Muayene olabilmek için 1 saatten fazla süre sıra beklemek zorunda kalan hasta ve hasta yakınları, yaşadıkları zorluğa çözüm bulunmasını istiyor.

img-20220517-212138.jpg

“KUYRUKLAR BİTTİ AMA SIRA BEKLEMEK ZORUNDAYIZ”

Bir kısmı içerideki bekleme salonunda, bir kısmı da hastane bahçesinde kendilerine sıranın gelmesini bekleyen hasta ve hasta yakınları, yoğunluğun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. Yeşil alanda hastaların 2 doktor tarafından muayene edildiğine dikkat çeken bazı hastalar, “Rahatsızlığımızdan dolayı zorunlu olarak mecburen acile başvurmak zorunda kalıyoruz ama kalabalığı görüyorsunuz. Hastalığımızın üzerine birde uzun süre burada sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Bu kadar çok hastaya bakmaya çalışan doktorlar da zorluk yaşıyor. Her gün acile gelmiyoruz belki ama geldiğimizdeki vaziyet bu. Hastanelerde kuyruklar bitti ama görüldüğü gibi sıra beklemek zorundayız. Hastalığımızın üzerine yaşadığımız bu zorluk biran önce çözülmeli” şeklinde konuştu. Bazı hasta ve hasta yakınları ise, çözüm olarak yoğunluğun arttığı saatlerde acildeki doktor sayısının artırılması önerisinde bulundu.

img-20220517-212203.jpg

“NORMAL ŞARTLARDAKİ KALABALIK”

1-2 hafta öncesinden daha fazla bir kalabalığın olmadığını belirten Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük ise, “Normal şartlarda giden bir kalabalık. Elbette acillerin rutin bir işleyişi var. O işleyiş. Acillerde ekstra bir yük yok” şeklinde konuştu.

img-20220517-212305.jpgimg-20220517-212305.jpg

“HERŞEY NORMALE DÖNÜYOR”

Covid-19 salgınının yoğun yaşandığı dönemlerdeki kalabalığın daha fazla olduğunu hatırlatan Başıbüyük, “Covid azaldı. Her şey artık normale dönüyor. İşleyiş yüzde 90’ın üzerinde normale döndü. Yüzde 10’luk kısım da tamamlandığında pandemi öncesi dönemlere gelmiş olacağız” dedi. Bazı hastaların “Bulantı ve kusma yönünde salgın yaşandığı” iddiasının aksine salgın ve salgına bağlı olarak hastanelere başvurularda belli bir hastalık grubunda artış yaşanmadığının da altını çizen Başıbüyük, “Acile başvuru sayılarında 20 gün öncesiyle kıyasladığınızda anlamlı bir artış göremezsiniz. Benzer rakamlar” diye konuştu.

img-20220517-212820.jpgimg-20220517-212502.jpg

HABER: YUSUF KATRAĞ-Antalya Son Haber

Editör: TE Bilisim