Kocaeli Barış Gazetesi'nde yer alan haberde;

Kocaeli’de yaşayan bir vatandaş ciğerlerinden rahatsızlanan annesini korona virüs şüphesi nedeniyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Test sonuçları negatif çıkmasına rağmen hastane tarafından bırakılmayan anne kız, korona virüs hastalarıyla birlikte tedavi gördüklerini iddia ettiler. Annesi hakkında bilgi alamadığını iddia eden vatandaş Covid-19’dan kaçtıkça daha çok içine girdiklerini, sağlık personellerinin duyarsızca davranarak kapıdan kapıya görüştüğünü de ekledi. İnsanların Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ölüme terk edildiğini ifade eden vatandaş çektiği videoda şu sözleri kaydetti: “Üç gündür biz bu hastanedeyiz ve bana imza attırdılar hiçbir açıklama yapmadan. Annem ciğer hastası, korona vakası gibi ilgi görüyoruz ve şu hastanenin iğrençliğine bakın.

“ÜÇ GÜNDÜR ÇÖP KUTUSUYLA YAŞIYORUZ”

Ben üç gündür burada hem oturuyorum hem uyuyorum. Üç gündür bir çöp kutusuyla yaşıyoruz. Diğer hastane yataklarının altına bakarsanız Sağlık Bakanım neredesiniz?  Televizyonda çok güzel konuşuyorsunuz hijyenik açısından her yer temizleniyor diye. Böyle mi olur temizlik?

“ÖLSEK KİMSENİN HABERİ YOK”

Bize burada hemşireyi çağırmamız için bir alet gösterdiler ve üç kere bastığım halde hala kişi bekliyorum. Biz ölsek kimsenin haberi yok. Biz korona olmasak bile bu hastanede zaten koronaya yakalanacağız. Biz üç gündür bu odada esir hayatı yaşıyoruz.

“ÇIKMAK İSTİYORUZ, ÇAĞRIMIZA CEVAP YOK”

Annem ciğer hastası ve korona hastası gibi tedavi gösteriyorlar. Bizi dinlemiyorlar. Kapının arkasından önünden konuşuyoruz. Hiçbir ilgileri, sağlık önlemi yok. Biz buradan çıkmak istiyoruz ve hala bizim çağrımıza cevap vermediler. Bize bakmıyorlar. Lütfen bize yardım edin, biz korona hastası değiliz bizi buradan kurtarın sizden ricam üç gündür biz bu odada yaşıyoruz anne kız.”



Kaynak: https://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/korona-degil-hastane-oldurecek-h128889.html

 

Editör: TE Bilisim