ürkiye’de birçok meslek arasından en çok tercih edilenlerden biri de diş doktorluğudur. Bu kapsamda binlerce aday tarafından en prestijli meslekler arasında yer alan diş doktorluğu mesleğini yerine getirmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Üniversite mezunu olarak hem özel sektörde hem kendi kliniğini açma kapsamında serbest meslek grubunda hem de özel sektörde iş olanağına sahiptir. Bu nedenden dolayı da en çok tercih edilen mesleklerden biri olan diş doktorluğuna ilişkin maaş bilgisi ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Diş Hekimliğinde Çalışma Şartları

Diş doktoru olarak özel sektör, kamu sektörü ve de serbest meslek grubu içerisinde iş olanağına sahip olan bireyler kendi iş kliniklerini açabilecekleri gibi devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde de görev alabilmektedir. Devlet hastanelerinde kamu çalışma saatlerine tabi olurken özelde ve kendi iş yerlerinde ise farklı çalışma saatlerine sahiptirler. Muayene ve belirli kriterlere göre ücret almakta olup yine devlet ya da özel sektörde çalışma durumuna göre maaşlar da farklılık göstermektedir.
2019 Özel, Devlet Diş Doktoru Maaşları

Devlet hastanelerinde görev alan diş doktorları maaşları kadro, deneyim yılı ve dereceye göre farklılık göstermekle birlikte 1/4 dereceye sahip olan bir doktor 5.889 ₺ maaş alırken 1/1 dereye sahip bir doktor ise 5.858 ₺ maaş alabilmektedir. Bu noktada özel sektörde çalışan bir diş doktoru ise yeni başlaması durumunda 4.000 ile 6.000 ₺ arası alınacağı bilinirken kendi kliniğini açması durumunda bu rakamın 30.000 ₺ ulaştığını söylemek mümkündür.

https://www.isinolsa.com

Editör: TE Bilisim