İstanbul Kadıköy’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, DİSK’e bağlı Güvenlik Sen sendikasına üye olan yaklaşık 30 güvenlik görevlisine hastane yönetimi tarafından ‘mobbing’ uygulandığı iddia edildi. Hastane yönetiminin iki güvenlik görevlisini de Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sürgün ettiği öne sürüldü.



Konu hakkında BirGün’e konuşan Güvenlik Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, “Kuralsız ve güvencesiz çalışma şartlarına karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Güvenlik Sen’e üye olan işçilerin sahipsiz olmadıklarını dile getiren Güvenlik Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, “Kuralsız ve güvencesiz çalışma şartlarına karşı mücadelemiz devam edecektir. Daha önce de birçok kez kendileri ile görüşmemize rağmen, hastane yönetiminin hala aynı tavrı gösterdiklerini görüyoruz. Biz hukuki anlamda mücadele edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sürgün arkadaşlarımızın geri dönmesini talep ediyoruz. Hastanedeki sıkıntılarında bir an önce giderilmesini istiyoruz. Herkese eşit bir şeklide davranılmasını talep ediyoruz. Bunlar Güvenlik İş’in üyesidir ya da bunlar Güvenlik Sen’in üyesidir bunlara ayrı davranalım tarzının karşısındayız. Sendika seçme hakkı işçinin özgür iradesidir” diye konuştu.

Kaynak:https://www.birgun.net/haber/goztepe-egitim-ve-arastirma-hastanesi-nde-mobbing-iddiasi-269568

Editör: TE Bilisim