Bursa Haberdar'ın özel haberine göre;

Hasta yakını iddialarında İnegöl Devlet Hastanesi başhekiminin hasta ile ilgili bir girişimde bulunmadığını anlattı. İddialarında Başhekim ve başhekim yardımcısının davranışlarını sert bir şekilde eleştiren hasta yakını, hastanın ilgili hastanelere sevkini dahi verilmediğini, doktorun yoğunum diyerek, bir saat çay molası yaptığını, çalmadığı kapı kalmadığı ancak tüm girişimlerine rağmen oğlunun göz göre göre ölüme terk edildiğini aktardı.

Hasta Burak Karaman ise yaptığı açıklamada, “Ben hastalığımdan dolayı çok kötü durumdayım. Bir an önce tedavimi olup iyileşmek istiyorum. Devlet büyüklerimizden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’dan, kaymakam beyden Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanlığımızdan yardım diliyorum ve yaşamak istiyorum.” dedi.

İŞTE O KORKUNÇ AÇIKLAMALAR

Hasta Yakını Sadiye Türel yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi,

“Ben Burak Karaman’ın komşu annesiyim. Ben bu oğlumuz için herkesten yardım istiyorum. Oğlumuzu her yere götürdüm. Sonuç boş. Herkesler bizlere kapılarını kapadı. İş insanlarımızdan, Sağlık Bakanımıza kadar herkese ulaşmak istiyorum. Oğlumuz ilk rahatsızlığında oğlumuzu acile (İnegöl Devlet Hastanesi) götürdük. Acilde sadece iğne vurup bizi geri çevirdiler. Hiçbir müdahale edilmedi.

Çocuğumuzun durumu evde daha da ağırlaşınca başka hastaneye götürdük. Doktorumuz endoskopi yaptı biyopsi aldı. Ben sizi yatış yapmak istiyorum. Geceliği bin liraya dedi. 10 gün takibe almam lazım dedi. Eğer burada yatıramıyorsunuz devletin hemen genel cerrahilerinde müdahale edilsin.

Bir vatandaş sayesinde genel cerrahi bir doktorumuza randevu aldık. Hastamızı aldım gördüm. Daha kapıda bize, “Bu bizim branşımız değil dâhiliye indirin” dediler. Ben doktorumuza rica ettim. Dahiliye bölümüne telefon açar mısınız ? Ben arayamam diyerek yoğunluğu olduğunu söyledi. Ama o doktorumuz bir saat çay molası yaptı. Ben buna şahidim. Çünkü ben hastamla kapıdaydım.

Bir aracı devreye sokarak dahiliye gittim. Dahiliye kapısında ben derdimi anlatırken, dahiliye doktorunun sekreteri 6 lira vezneye ödemem gerektiğini söyledi. Sağlık güvencesi olmadığından dolayı 6 lira yatırmamızı istediler. Ödemeyi yaptım. Sonuç boş çıktı.

Arkadaşlarımız yukarıda başhekime çıkacağız bekleyin burada… Onun dediler yardımları olacak. Başhekim demiş ki burada olması gereken olsaydı olurdu. Siz bunu Şehir Hastanesi’ne götürün demiş. Kendi imkanlarımız olmamasına rağmen Şehir Hastanesi’ne götürdük. Biz isterdik ki onlar bize sevk yazsınlar (ambulansla) göndersinler…

Şehir Hastanesi’nde hastamıza bakıldı. Gastroloji bölümüne gitmesi gerektiği anlaşıldı. Oradan sevk istedim. Doktorlarımız ilgilendi ama sevk yapamıyoruz dediler. Neymiş; sevk, durumu kritik olan hastalara, yoğun bakım hastalarına… Ama benim oğlum zaten ölüyor! Gün gün ölüyor! O kadar yoğun isali var ki… Ölüyor oğlum… Gencecik bir oğlumu kaybetmek… Gözümün önünde erimesi…

Oradan ben Fakülteye(Uludağ Üniversitesi) geçtim. Fakültenin doktorlarına yalvardım. Ne olursunuz siz biraz yardımcı olun dedim. Onlarda biz bir şey yapamayız dediler. Büyük iş insanlarını devreye sokup bu hastaya baktırın dediler. Yatışı zaten 10 gün öncesi olması lazım. Benim oğlum 10 gündür orada burada sürünüyor. Kimseden sonuç yok.

Geçen Akşam İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın canlı yayını vardı. Benim telefonuma mesaj geldi. Yazışmalarımız var. Başhekim yardım edecek dedi. Sabah olunca gittim değil başhekim, başhekimin yardımcısı bile yanıma gelmedi. Bu lafla olmasın. Benim yalanım yok oğlum yanımda.

Ben bu çocuğumun bakılmasını istiyorum. İş insanlarımızdan yardım bekliyorum, gerekirse üst makamlara kadar gitmek istiyorum. Ben çocuğumu ölüme terk etmek istemiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Oğlum için herkesten destek istiyorum” dedi.

BAŞKAN ALPER TABAN DEVREYE GİRDİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

Hasta yakınının açıklamalarının ardından harekete geçen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise hastayı ve yakınlarını evinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bursa Haberdar Gazetesi’nin ulaştığı bilgiye göre Başkan Alper Taban ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konu ile ilgili devreye girerek hastanın yaşadığı büyük mağduriyetin giderilmesi için çalışma başlattı.

Kaynak:https://www.bursahaberdar.com/bursa/bursada-saglik-skandali-goz-gore-olume-terk-edildi-h21516.html

Editör: TE Bilisim