TEKLİF VERİLMEDİ

Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde 2016 yılında ihalesi yapılan, 2018 yılında inşaatı başlayan Gölcük Devlet Hastanesi inşaatı 2020 yılında ödenek olmadığı gerekçesi ile durdu. İnşaatın durmasının üzerinden 2 yıl geçtikten sonra önceki gün Ankara’da Sağlık Bakanlığında yapılan tamamlama ihalesine katılım olmadı. Firmaların ihaleye katılmaması üzerine ihale iptal oldu ve önümüzdeki günlerde yeni ihale tarihinin yeniden açıklanması bekleniyor.

ÖDENEK AYRILDI

Gölcük Devlet Hastanesinin inşaatının durmasının ardından iki yıldır bölgede adeta çürümeye bırakılan hastane inşaatı ile ilgili bölgedeki vatandaşların tepkileri üzerine Sağlık Bakanlığı mayıs ayında hastanenin tamamlanması için ödenek ayırdı. Ödeneğin çıkması ile birlikte bakanlık ihale hazırlıklarını yaptı ve önceki gün saat 11.00’de bakanlık binasında ihale yapıldı. Ancak ihaleye hiçbir firma teklif vermedi. Yüzde 75’i tamamlanan projenin tamamlama ihalesi katılım olmaması nedeniyle iptal edildi.

BÖLGENİN İHTİYACI

Gölcük, Karamürsel ilçeleri için büyük öneme sahip olan devlet hastanesi tamamlandığında bölgenin ihtiyacını karşılayacak büyüklüğü sahip. Hastane 45 bin metrekare kapalı alana sahip ve 250 yataklı olacak. Hastanede; 28’i erişkin, 7’si yeni doğan olmak üzere; toplam 32 yoğun bakım yatağı, 26 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere; toplam 9 ameliyathane, 71 poliklinik odası, 4 adet tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası ve hiperbarik ünitesi gibi özellikli alanlar ile; 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark bulunacak.(Özgür Kocaeli)

Editör: TE Bilisim