Yeniçağ'dan Kemal Özgüler'in haberi

Edremit’te bir aktarda çalışan 23 yaşındaki Funda Akan, dün sabah saatlerinde fenalaştı. Kanaması olduğunu fark eden Akan, annesiyle beraber Edremit Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne başvurdu. Burada muayene edilen Akan, iddiaya göre herhangi bir rahatsızlığı olmadığı söylenerek evine geri gönderildi. Hastaneden çıkıp Edremit Cumhuriyet Meydanı’na geldiğinde yeniden bayılarak düşen Funda Akan, bu sefer ambulansla yeniden aynı hastaneye kaldırıldı.

Acildeki ikinci muayenesinin ardından odaya alınan Akan’ın ailesine, Edremit Devlet Hastanesi’nde endoskopi ve kolonoskopi çekilemediği söylenerek Balıkesir veya İzmir’e sevk edileceği bilgisi verildi. Bu sırada kanaması devam eden Akan’a kan takviyesi yapılmaya başlandı.

Hastaneye ikinci gelişi olan 17 Temmuz günü öğlen saatlerinden, 18 Temmuz günü sabah saatlerine kadar sevk edilmeyi bekleyen Akan hayata tutunamadı. Genç kadın bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Funda Akan’ın kardeşi Ferhat Akan, Hastane yönetiminin kendilerine herhangi bir açıklama yapmadığını, sevkte gecikmenin 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin kabahati olduğunu söylediklerini öne sürdü. Akan’ın kardeşi öte yandan, ablasının kalp krizi nedeniyle öldüğüyle ilgili rapor tutulduğunu ancak ablasının bütün gece kan kaybettiğini de ifade etti.

Ferhat Akan konuyu savcılığa taşıyarak Hastane hakkında ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını da iletti.

Kemal Özgüler-Yeniçağ

Editör: TE Bilisim