Sağlık personeli arasında iş barışınının bozulmasına sebep olan, görevlendirme kriterinin net olmadığı ve kalanların iş yüküün artmasına neden olan İl Sağlık Müdürlüğüne geçici görevlendirme haberi Samsundan geldi. Denge Gazetesi com sitesinde yer alan iddaya göre "Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli  anestezi teknisyeninin  geçici görevlendirme yoluyla İl Sağlık Müdürlüğüne alındığı ortaya çıktı. Anestezi teknisyeninin hastaneler ve operasyonel sağlık kurumları dururken İl Sağlık Müdürlüğü gibi idari bir kısımda ne iş yapacağı merak konusu oldu. Sağlık Müdürlüğü'nün Hastanede yeterli sayıda anestezi teknisyeni olup olmadığına bakmaksızın Müdürlüğe anestezi teknisyeni alması anlamsız bulundu."ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca il Sağlık Müdürlüğüne geçici görev ile alınan personelin geçici görev uzatması ile kalıcı oldugu dile getirilirken  haberde geçici görevlendirme kriterinin hemşehri kıyagı olduğu iddiasıda yer aldı.

Haberde "Sağlık Müdürlüğüne 'geçici' giden personelin 'kalıcı' olduğunu herkesin bilmesine rağmen, 'geçici' personelin asıl kadrosu hastanede gözükmekte. Bu sebepten hastane personeli sayıca eksik kadro ile çalışmak zorunda kalıyor. Geçici olarak Müdürlüğe giden personelin de hem hastaneden hem müdürlükten döner sermaye aldığı iddiası ise kurumdaki sağlık personeli arasında ayyuka çıkmış durumda. Bu durumun sebebi olarak ise 'hemşehri kıyağı' olduğu belirtilmekte" .denildir.

Editör: TE Bilisim