Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi’nin yönetim kurulu üyeleri belli oldu. İki listeyle yapılan 6. Olağan Genel Kurul’da Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Sekreter Durali Baki yaptı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının korunup geliştirilmesi için mücadele ettiğini söyledi.

Yaşanan sorunların çözümü için güçlü bir iradenin olması gerektiğine dikkat çeken Durmuş, “Bu irade Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatında mevcut. Bu iradeyle bugüne kadar kamu çalışanlarının yüzlerce sorununu çözdük” dedi.

“Yönetmelikle İlgili Çalışmalarda Sahanın Sesine Kulak Verilmeli”

Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun performansa dayalı adaletsiz ücret politikası olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Bu sistemin muhakkak daha adaletli hale gelmesi gerekiyor. Bu sistem çalışanları birbirine düşürmüş, çalışma barışını ve iş huzurunu bozmuş bir sistemdir” eleştirisinde bulundu.

Sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili TBMM’den geçen yasanın yönetmelik ile içinin boşaltılmaması gerektiğine vurgu yapan Durmuş, yeni mağduriyetlerin oluşmaması gerektiğini söyledi. Yönetmelikle ilgili yapılan çalışmalarda sahanın sesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda tüm tarafları dinlemesi gerektiğini ifade etti.

Sağlıkta şiddet suçunun katalog suçlar arasına girdiğini hatırlatan Durmuş, bu adımın önemli ancak yeterli olmadığını söyledi. Durmuş, şiddetin önleyecek diğer adımların da ivedilikle atılması gerektiğini dile getirdi.

“Gece Çalışma ile Gündüz Çalışmanın Karşılığının Aynı Olmaması Gerekir”

Sağlık çalışanlarının önemli talepleri olduğunu kaydeden Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle sağlık çalışanı sayısı muhakkak artırılmalı. Sağlık çalışanlarının iş yaşamı ile aile yaşamı uyumlu hale gelmeli. Her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmeli. Diğer bir konuda sağlık çalışanları mesleğinin önemli bir bölümünü gece çalışarak ifa ediyor. Gece çalışma insan anatomisine aykırı bir durumdur. Gece çalışma ile gündüz çalışmanın karşılığının aynı olmaması gerekir. Mutlaka sağlık çalışanlarına gece çalışma tazminatı ödenmeli.”

Şube Başkanı Arayıcı: Gaziantep Teşkilatına Teşekkür Ediyorum

Yeniden Gaziantep Şube Başkanı seçilen Mehmet Ali Arayıcı, kendisine destek veren teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Arayıcı yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının geliştirilmesi konusunda mücadeleyi sürdürdüklerini kaydederek, “Sağlık-Sen olarak en büyük gayemiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyesini artırmaktır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız gülerse Türkiye güler. Bu anlayış ile çalışmalarımızı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Genel kurula ayrıca; Aile ve Sosyal Hizmetler Kahramanmaraş İl Müdürü Mutlu Kaya, Memur-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Ahmet Gök, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz katıldı.

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı Şube Sekreteri Mehmet Yaşar, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Gündoğan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Karaoğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammet Fevzi Gürsel, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahir Güler, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Taman.

Editör: TE Bilisim