Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mavi renkli kategoriye geçen ilk il Gaziantep oldu.  İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ile kentteki tüm sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden gösterdiği gayret sonuçlarını verdi. Korona virüs aşılama sürecinde İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki liderliğinde önemli çalışmalar yapan sağlık çalışanları, kenti mavi kategoriye geçirmenin mutluluğunu yaşadı. 

  İşlek noktalara ve AVM’lere aşı noktaları kuruldu, tüm köylere mobil ekipler gitti 

  Aile hekimlikleri aşılamada önemli rol oynadı, sanayi bölgelerinde aşılama yapıldı 

  Etkili kampanyalar sonuç verdi aşılamada istenilen seviyeye gelindi 

  İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki öncülüğünde hastanelerin çevrelerinde ve sosyal medyada yapılan aşıya özendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da aşılama artmasında önemli etken oldu.  Özellikle İl Sağlık Müdürlüğü ve Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan etkili aşı kampanyaları sürecin seyrini olumlu yönde değiştirdi. Özel hastanelere aşı noktasında verilen destek sürecin daha çabuk yol kat etmesini sağladı. İl Sağlık Müdürlüğü, yenilikçi metotlarla ülkede de rol model oldu.

  193 ekiple toplam 1 milyon 710 bin doz aşı yapıldı  

  Toplam 193 ekiple 1 milyon 710 bin doz aşı yapılarak aylar süren çok kapsamlı aşılama çalışmaları sonuç verdi. Bu çalışmaların sonucunda Gaziantep, korona virüs aşı haritasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin mavi kategoriye geçen ilk şehri oldu.

memohaber

Editör: TE Bilisim