Sağlık İl Müdürlüğü, kamu hastanelerinde randevu ve hasta kayıtlarının tutulduğu 'Web Tabanlı Merkezi Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı' için, Nisan ayında ihaleye çıkmıştı. Yüklenici firma 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle önce ilçe hastanelerinde, sonrasında merkez hastanelerinde sistemi devre aldı. Ancak sistem Mayıs ayında çökmüş, büyük bir mağduriyete yol açmıştı. Aynı sistem, dün yine çöktü. Hastalar mağdur olurken, doktor sekreterlerinin hastaları özel hastanelere yönlendirdiği iddia edildi. Hastanelerde sistem çalıştırılamıyor. Sorun devam ediyor.

SAMSUN VE BALIKESİR BU SİSTEMİ KULLANIYOR
Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, hastanelerde yaygın sistem yerine ender bulunan 'Web Tabanlı Merkezi Hastane Bilgi Yönetim Sistemi'nin ihale ile tercih edilmesini manidar bulduğunu söyledi. Söz konusu sistemin Samsun ve Balıkesir'de kullanıldığını söyleyen Erkan, "Balıkesir'de de sorun yaşanıyor Samsun'da sorun var. Mayıs ayında sistem çöktü. Sistem ikinci defa tekrar çöktü. Neden ısrar ediliyor. Hastanelerde hizmet kalitesi düştü. Sağlık çalışanları ve hastalar arasında tartışma yaşanıyor. Şiddet potansiyeli var" dedi.

SORUN DEVAM EDİYOR
Samsun Valisi Osman Kaymak'a sorunun çözülmesi için çağrı yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Erkan, "Hastanelerde sorun devam ediyor. Sağlık çalışanları sorunları iletiyor. Ancak çözüm için adım atılmadı. Eski program daha iyiydi. Bende hastaydım ve hastanede o keşmekeşliği kendim gördüm. Programın işletilmesinde ciddi sıkıntı var. Verilen ihale iptal edilmeli. Sağlık çalışanları baskı altında. Ciddi mağduriyet yaşanıyor. Sağlık çalışanları kendi işini mi yapacak, yoksa firmanın ihmalini mi çekeceğiz? Sayın Valimize çağrı yapıyorum, bu sorunu çözün lütfen. İstenmeyen olaylar yaşanabilir hastanelerde" diye konuştu.

Basından edindiğimiz bilgilere göre; dün Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, hastane başhekimleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Müdür Oruç, herkesi mağdur eden sorunla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak:https://www.samsunetikhaber.net/haber-gazi-devlet-hastanesi-hasta-randevu-sistemi-coktu-12812.html

 Sitemizde olmayan özel haberler sosyal medya hesaplarımızda !

Personel Sağlık NET'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık NET'i Facebookta Takip Etmek İçin Tıklayın 

Personel Sağlık NET'i Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayın

Editör: TE Bilisim