Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, ilçede görev yapan yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gazeteciler, Başkan Baykal'a hastane, ilçedeki okullar ve AKP'deki kongre sürecine ilişkin sorular sordu. Başkan Baykal da soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtladı.

Gazeteciler: Hastanede doktor açığı konusunda son durum nedir?

Başkan Baykal: Kısa bir süre önce 5 tane uzman doktor göreve başladı. Şu an biri kadın olmak üzere 2 Kadın-Doğum Doktorumuz var. Yıllardır Hendek’te kadın doktor isteniyordu. Şu an var. Ortopedi Doktoru geldi. Şu an çalışıyor, ameliyat bile yapıyor. KBB Doktorlarımızda ameliyat yapabiliyor. Göz Doktorumuz geldi. O da ameliyat yapıyor. Anestezi Doktoru Hendek’e görevlendirmeyle geliyor. Kendisiyle görüştüm. Kadromu Hendek’e alırsanız gelirim. Hafta sonları ameliyatlara girerim. Anestezi Doktoru hastane için çok önemli. Anestezi Doktoru olursa hastanede ful ameliyat olur. Çok ameliyat olursa döner sermayeden doktor fazla para kazanır ve Hendek’ten gitmez. Bizim cerrah ve anestezi doktoru açığımız var. Cerrah için Hendekli doktorlarımızı arıyoruz. Cerrahi ve Anestezi Doktoru açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Düzce’den Kardiyoloji Doktoru gelmek istiyor. Kendisiyle görüşüyoruz. Yoğun Bakım Doktoru gitmek istiyordu. Kendisiyle görüşerek ikna ettik ve kaldı.

Gazeteci: Elimizde Hendekli bir cerrahımız vardı. Onu Sakarya’ya kaptırdık. Şu ana Sakarya’da başarılı ameliyatlar yapıyor.

Başkan Baykal: Geçmişe mazi, yenmişe kuzu denir. Eğer buradan giden cerrahımızın Hendek’e dönme düşüncesi varsa, ben onun ayağına giderim. Özür dilenecek bir konu varsa da özür dilerim. Ben bunu Hendek için yaparım.

Gazeteci: Uyku Laboratuvarının son durumu hakkında bilginiz var mı?

Başkan Baykal: Sakarya’nın 2 ilçesinde uyku laboratuvarı var. Uyku Laboratuvarının bir tanesi Hendek’te. Yurt dışından hastalar bizleri arayıp, bilgi alıyorlar ve randevu alarak tedavi olmaya geliyorlar. Burada da doktor açığımız var. Bu konuda da çalışma yapıyoruz.

Gazeteciler: Hendek’te 2. hastane kurulacak diye duyumlar aldık. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı?

Başkan Baykal: Evet var! Düzce’de bulunan ciğer hastanesi merkezde kaldı. Düzce’deki hastanenin Hendek’e taşınması durumu var. Bakanlıktan bu konu hakkında heyet geldi. İncelemeler yaptılar. Güldibi köyü civarında kurulması düşünülüyor. Bu konu hakkında da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.

Gazeteciler: Hastanede başhekim ve başhemşire hakkında şikayetler var. İkisinin arkasında siyasi güç olduğu ve bu yüzden dokunulmadığı konuşuluyor. Siz bu konu hakkında şikayet duydunuz mu?

Başkan Baykal: Bu konu hakkında bizlerde ama basın yoluyla ama vatandaşların şikayetiyle bir şeyler duyuyoruz. Şikayetlerle ilgili araştırmalar ve çalışmalar yapıyoruz. Hastanede hasta memnuniyetinin arttırılması için her şeyi yapacağız. Yaptığımız çalışmalarla eskiye göre iyi bir noktaya geldik. İnşallah daha da iyi olacak. Doğru bildiğimiz işleri Hendek için gözümüzü kırpmadan yapmaya devam edeceğiz.

Gazeteciler: Hastane Ak Partinin aynası. İyi işler yapılırsa Ak Parti artı kazanır, yapılmazsa eksi kazanır. Devasa bir hastane var, fakat yatan hasta sayımız az. Bu konu hakkında bir çalışmanız var mı?

Başkan Baykal: Hendek Devlet Hastanesinin Binası fiziki olarak mükemmel. Dediğiniz gibi devasa bir binamız var. Bu bina bölgede örnek gösterilecek hastane binalarından biri. Benim hedefim; hastanedeki uzman doktor sayısını her branş da 2 doktora çıkarmak. Hizmet konusunda mükemmel bir hale gelen hastaneye, diğer ilçelerden hasta gelmesini sağlamak.

Gazeteciler: Başhekim, Gazetecilerin yaptığı haberler yüzünden hastaneye doktor gelmediğini söylüyor. Siz bu söylemi doğru buluyor musunuz?

Başkan Baykal: Ben bu düşünceyi doğru bulmuyorum. Gazeteciler bizim gözümüz, kulağımız, aynamız. Bizim göremediğimiz, yetişemediğimiz şeyleri biz, Gazetecilerden duyuyoruz. Doktor açığı konusunda Gazetecileri suçlamak, doğru bir bakış açısı değil. Bu bakış açısını değiştirmek lazım. Doktor tayin istemeden önce araştırma yapıyor. Arkadaşlarını arıyor. Şayet hastane ile ilgili olumsuzlukları duyunca gelmekten vaz geçiyor. Elimizdeki doktorları memnun etmeliyiz. Onların karşılaştığı sorunların çözümü için uğraşmalıyız. Ben, yeni atanan doktorları ziyaret ederek, bir sıkıntılarının olup olmadığını soruyorum. Hendek’in insani yönünü onlara gösterirsek, gitmezler kalırlar. Geçmişte Hendek’e yerleşen bir sürü doktorumuz var. Erol Coşkun, İsa Muratdağ, Zafer bey, İsmail Hakkı Baliç, Sedat Aydın ve Ahmet Cindioğlu isimlerini sayabiliriz.

Editör: TE Bilisim