Bir memurun şikayeti sonucu yapılan araştırmada kamu zararı oluştuğu belirlendi, üç görevli hakkında soruşturma izni verildi. Ayrıca olay savcılığa da bildirildi.
Edinilen bilgiye göre İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir memur; hastane depolarında sağlam olarak bulunan ve çoğunun garantisi dolmamış, yatak, koltuk, masa gibi malzemelerin hurda gibi gösterildiğini, yerine bir firmadan yenisinin alındığını belirterek savcılığa başvurdu. Dilekçe veren memur, yetkililerden alınan bilgiye göre özetle şu iddialarda bulundu:
58ecd4e1-25b1-49cd-a701-f4d9c4155feb.jpg

"İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde İdari ve Mali İşler Müdürü M.A., onbinlerce demirbaş malzemenin bulunduğu Ayniyat Demirbaş Birimini'nin başına dışarıdan liseyi bitirmiş, 'hizmetli kadrosu'ndaki Y. Ö.'yü atadı. Bu kişi belirttiğim üzere, yaptığı işlemlerle kamu zararına yol açtı. Bile bile yapılan bu zarar devam ediyor. Sağlam malzemeler çöpe atılıyor, hurdaya çıkarılarak MKE'ye komik rakamlarla satılıyor. Devletimiz binlerce lira zarar ediyor. Milyonluk malzemenin bulunduğu bir depo nasıl olur da bir hizmetliye verilir?"
3f12a71e-b6f8-4134-97f5-76cbde43f1d9.jpg

Bu şikayet üzerine savcılık, hastanenin bağlı olduğu Konak Kaymakamlığı'ndan soruşturma izni istedi. Olayı araştıran Kaymakamlık, iddiaların vahim ve hepsinde gerçek payı olduğu kanısına vardı. İzmir Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı olarak çalışırken adı bir soruşturmaya karışan ve yeni gelen Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop tarafından bu görevden alınarak Tepecik Hastanesi'ne müdür yapılan M.A., yardımcısı M.K. ve Ayniyat Demirbaş Birim Sorumlusu Y.Ö. hakkında soruşturma izni verildi.

86080bce-0ded-4f48-9232-abc9215f8144.jpg

Bu kişilerin görevden alınması gerektiği kanaatini de bildiren Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, imzaladığı soruşturma iznini, savcılığa şu yazı ile bildirdi:
"Şikayetçi tarafından ön incelemeye konu edilen belge ve bilgilerden anlaşıldığı üzere Y.Ö. tarafından Ayniyat Demirbaş ambarında gerçekleştirilen iş ve işlemlerde çok fazla hata yapıldığı, söz konusu hastanenin büyük bir hastane olması nedeniyle gerçekleştirilen bu işlemlerin aslen çok daha fazla hataya yol açmış olabileceğinin de göz önünde bulundurulması gerektiği, gerçekleştirilen iş ve işlemlerden dolayı direk ya da dolaylı olarak kamu zararına neden olunduğu ve bu ve işlemlerin sorumluluğunun da hastanenin İdari Mali İşler Müdür Yardımcısında olduğunun anlaşıldığından, şikayet konusunun bu yönüyle Tepecik Araştırma Hastanesi'nde görevli İdari Mali İşler Müdürü M.A., İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı M.K ve Taşınır Kayıt yetkilisi Y.Ö. hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 6. Maddesine göre soruşturma izni verilmesine,
Ayrıca Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastane Yönetimince Ayniyat Demirbaş ambarında yapılan işlemlerin düzeltilmesi ve bundan sonraki süreçte hata yapılmaması için gerekli tedbirlerin alınması, gerekiyorsa görevli personelin değiştirilmesinin uygun olacağına,
tepecik2.jpg

Kararın anılan yasanın 9. Maddesine göre tebliğine, karara karşı itiraz edilmesi halinde tebliğ tarihinden itibaren 10 günlük yasal süreç içerisinde itirazların doğrudan İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne veya İzmir Bölge İdare Mahkemesine sunulmak üzere Konak Kaymakamlığı'na verilebileceğinin bildirilmesine 10.01.2020 tarihinde karar verdim."
Savcılık bu yazı üzerine soruşturma başlattı.
 Kaynak: Devletin sağlam malzemelerini hurda diye sattılar

Editör: TE Bilisim