Elazığ ve bölge illerine hizmet veren Fırat Üniversitesi Hastanesinde istifa depremi yaşanıyor. Bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Üniversite Hastanesinde son bir yıl içerisinde 9 uzman hekim ve 40 hemşirenin istifa ettiği öğrenildi.

İstifaların nedenleri bilinmezken, hastanede kan kaybınına neden olan istifaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği konuşuluyor.

Edinilen bilgiye göre Fırat Üniversitesi Hastanesinde son bir yıl içerisinde eski Başhekim Yardımcısı Prof. Dr Refik Ayten, Prof. Dr. Ulvi Demirel, Prof. Dr. Orhan Kürşat Poyrazoğlu, Doç. Dr. Hatice Gamze Poyraz, Doç: Dr. Ebru Çevik Kavak, Doç. Dr. Serdar Altun, Doç. Dr. Sait Öztürk, Doç. Dr. Ramazan Ulu ve Yrd. Doç. Yusuf Sarı istifa etti.   Ayrıca hastanede görevli 40 hemşirenin de son bir yıl içerisinde görevlerinden istifa ettikleri belirtildi.

KARATAŞ: ÖNLEM ALINMALI
Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Sağlık Sen Genel başkanı Ümit Karataş, "F.Ü.Hastanesindeki istifalar tüm sağlık çalışanlarını ve Elazığ halkını üzüyor. Başta eski başhekim olmak üzere branşında Uzman 9 Hekimin istifa etmeleri F.Ü.Hastanesi için kan kaybına neden olmuştur. Önümüzdeki günlerde branşında tek ve uzman olan hekimlerin istifalarının devam edeceği konuşuluyor. Bu konuda önlem alınması ve istifa nedenleri araştırılıp, durdurulması gerekmektedir.Yazık oluyor, F.Ü.Hastanesi bölgenin ve ilimizin gözbebeğidir." dedi.

Kaynak:https://elazighaberajansi.com/firat-universitesi-hastanesi-nde-neler-oluyor/2758/

Editör: TE Bilisim