Çirkin olay bu akşam saatlerinde İzmit Alikahya Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre bu akşam Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri Alikahya Mahallesinde saldırıya uğradı.

SALDIRIYA UĞRADILAR

Akşam saatlerinde filyasyon ekibinde görev yapan sürücü Ç.Y ve hemşire N.G, Covid pozitif tespit edilen vatandaşın evine gitti. Hastanın ilaçlarını vermek ve Filyasyon yapmak isteyen iki görevli, tarihi geçmiş ilaç dağıttıkları gerekçesiyle saldırıya uğradı.

İSYAN ETTİ

Yüz bölgesine darbeler alan sürücü Ç.Y “Gecenin bu saatinde kapı kapı geziyoruz. Bize ne ilaç verilirse onu teslim ediyoruz. Bu muameleyi hak etmiyoruz” diyerek isyan etti.

PEHLEVAN: GERÇEK DIŞIDIR

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan konuyla ilgili olarak daha önce gazetemizin sorularını yanıtlamış ve yazılı olarak şu açıklamayı yapmıştı: "Konuyla ilgili bakanlığımız da bir açıklama yayınladı. Bu iddialar kesinlikle gerçek dışıdır.

REHBERDE DE YER ALIYOR

Sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarda; Covid-19 tedavisinde kullanılan “favipiravir” etken maddeli ilacın etiketinin değiştirildiği; son kullanma tarihi geçmiş ilaca, yeni etiket yapıştırılarak hastalara verildiği ileri sürülmüştür. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan COVID-19 Rehberi’nde yer alan “favipiravir” etkin maddeli ilaçlar için Kurumumuza gelen ruhsat başvuruları ivedilikle ve öncelikli olarak değerlendirilmiştir.

RUTİN İŞLEM

Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir. Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla Koronavirüs hastalarına verildiği yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”(en Kocaeli)

Editör: TE Bilisim