Altın fiyatları küresel piyasalarda özellikle dolar da yaşanan gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Doların üzerindeki baskısı artarken  ONS altın fiyatları 1800 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. lakin uzman isimler ONS fiyatlarında 2 noktaya dikkat çekiyor.

ALTINDA 2 FARKLI SENARYO

Kıdemli analistler ONS fiyatlarının kısa sürede1.920 dolara çıkabileceğini ve yahut keskin bir düşüş yaşayarak 1.600 dolar civarına çekilebileceğini tahmin ediyor. 

RJO Futures'in kıdemli finansçılarından Daniel Pavilonis, basına yaptığı son konuşmada, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Uzman isim Pavilonis, altının bu hafta dirençli olduğunu vurguladı, gittikçe artan dolara rağmen ONS başına 1.830 dolara doğru çıktığını belirtti. Kıdemli analist doların önümüzdeki hafta yönünün altın için kritik olabileceğinin altını çizdi. Pavilonis’e göre, doların ateşinin sönmesi halinde altında canlanma yaşanacak ve ONS 1.920 doları görecek. ABD dolarındaki ek kazançlar 1.600 dolara kadar bir satışı tetikleyebilir. Daniel Pavilonis konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor: 

''DOLAR ZAYIFLAYACAK''

Altın için makro zemin, mali sıkılaştırma korkusuyla meydan okuyor. Ancak negatif reel getiriler ve artan enflasyon bu ters rüzgarları dengelemeli. Negatif reel getiriler, daha güçlü bir USD karşısında altın fiyatlarını yönlendiriyor gibi görünüyor. Diğer merkez bankaları faiz oranlarını artırdıkça ABD dolarının zayıflamasını bekliyoruz. Altın ve gümüş destekli ETF‘lerdeki girişler, mali sıkılaştırma konuşmaları arttıkça istikrarlı. Hem altın hem de gümüşte yalın spekülatif konumlandırma, fiyat artışı için yer bırakıyor. Fiziksel talep, Hindistan’ın ikinci bir COVID-19 dalgası tarafından dövülen bir düşüşten sonra toparlanıyor.

Milli Gazete

Editör: TE Bilisim