Açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı iddia edilirken Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise olayın incelenmesi için çalışma başlattığı öğrenildi MAKBUZ VERMEMİŞLER! Bir süre önce meydana gelen olayda rahatsızlanan 28 yaşındaki yüzde 97 engelli Adem İ. ailesi tarafından Samsun Büyük Anadolu Hastanesi acil servisine götürüldü. 2 gün 3 gece hastanede kalan hasta yakınlarından 7 Bin 500 TL ücret tahsil edildi. Buna rağmen yapılan ödemeye ilişkin aileye ödeme makbuzunun dahi verilmediği iddia edildi. Engelli oğlunun tedavisi için alınan ücretin "fahiş" olduğunu ifade eden baba, hastaneyi dava ederek hakkını arayacağını belirterek olayı medyaya duyurdu.

Hastaneden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “İnternet sitenizde 12.11.2021 Tarihinde Büyük Anadolu Hastanemizin resmi de kullanılarak BU AYIP SİZE YETER ana başlığı altında ‘Engelli hastanın tedavisi için 7500 TL ödeme aldı!’ ibareleriyle başlayan, ancak olayın gerçek şeklini bilmeden, hatta karşı taraf olarak bildirilen kişi ya da kurumu dinlemeden, olayı bir de karşı taraftan soruşturmadan habercilik etiğin aykırı olarak haber yapılmıştır.”

“Öncelikle hastanemizin resminin kullanılarak, olayın hangi hastanede olduğu bile belirtilmeden, gerçeğe aykırı olarak yaptığınız, habercilik ahlakına aykırı bu yayından dolayı sitenizi kınıyoruz” sözlerini kullandı. Bu sözlere ek olarak “Gerçeği yansıtmayan, yalan beyanlara dayalı tek taraflı haberinizi tekzip ediyoruz.” HABERİN KALDIRILMASI İSTENDİ “Hakkımızda yanlış bilgi veren, yanlış haber yapan kişi ve kurumlarla ilgili tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Ancak, Öncelikle hastanemizin resminin ve yazılan yazının kaldırılmasını, hastanemizin resmini de kullanarak yaptığınız bu haberinizle hemen aynı yer ve puntolarla tekzip yazımızın yayınlanmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde taraflar hakkında gerekli tüm yasal yollara müracaat edileceğini bilgilerinize sunuyoruz.” 

Tekzip yazısı şu şekilde:



https://www.samsunhaber.com/samsun-haber/fahis-tedavi-ucreti-iddiasina-hastaneden-aciklama-h71606.html

Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Editör: TE Bilisim