Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde İŞKUR üzerinden gelerek çalışan 240 işçinin ortalama 6 aylık geriye dönük ödemeleri yapılmadığı için işçiler eylem yaptı. Hastane bahçesinden Başhekimliğe doğru yürüyüş yapan işçiler, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” , “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

“HAKKIMIZI ALANA KADAR EYLEMDEYİZ”

Başhekimlik önünde konuşan Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı Adem Sarıçoban, 1 ay önce açıklama yaptıklarını hatırlatarak, “Bizim haklarımızı verin, bizi oyalamayın demiştik. Burada pandemiye karşı da uzun zamandır mücadele ediyoruz. Birçok kardeşimiz hastalandı, sağlığından oldu, bazı arkadaşlarımız hayatını kaybetti. Biz bunları ifade ettik. Pandeminin en zor günlerinde gece gündüz çalıştık, ter döktük. Alnımızın terini, emeğimizin hakkını zamanında ödeyin dedik. Gelip açıklama yaptılar, ayın sonunda ödeme yapacağız dedi. Bugün ayın 31’i ve maalesef İŞKUR’dan gelen kardeşlerimin ödemesi hala geçmedi” dedi.

15 gündür gece gündüz idareyle görüştüklerini ancak sürekli oyaladıklarını ifade eden Sarıçoban, “Bugün sabah uyandık, para yine yok. Peki siz bilmiyor musunuz bankanın iki gün parayı tutacağını, biliyorsunuz. O zaman neden erken göndermiyorsunuz? O para bugün ödenecek. Ödenmediği takdirde gece buradayız, sabaha kadar buradayız. Hesaba geçmediği sürece işbaşı yapmıyoruz” diye konuştu.

İşçilerin eylemi sonrası, başhekim, yönetim ve banka müdürü de dahil eyleme gelip açıklama yaparak, ödemenin yapılacağını duyurdu. (İzmir/EVRENSEL)

Editör: TE Bilisim