İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim değişiminin her hangi bir sonuç doğurmadığını, problemin sistemle ilgili olduğunu söyledi. Toköz, "Cemaat ve benzeri durumlar olduğu kulağımıza geliyor. Sağlık, Uşak’ta kötü durumda ve vatandaş Afyon’a gidiyor. Buna üzülüyoruz. Uşak’ta özel hastane dolup taşıyor, devlet hastanemizde kimsecikler yok” dedi.

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim değişiminin her hangi bir sonuç doğurmadığını, problemin sistemle ilgili olduğunu söyledi. Toköz, "Gittik ve dedik bunları başhekim alındı ve yeni gelen başhekim ne yapabilecek? Çünkü sistem bozuk. Orada farklı durumlar olduğu öne sürülüyor. Cemaat ve benzeri durumlar olduğu kulağımıza geliyor. Sağlık, Uşak’ta kötü durumda ve vatandaş Afyon’a gidiyor. Buna üzülüyoruz. Uşak’ta özel hastane dolup taşıyor, devlet hastanemizde kimsecikler yok” dedi.

         Doktorlardan ve vatandaşlardan hale olumsuz dönüşler olduğunu ifade eden Toköz, İbrahim Ethem Karahan’ın hazırlayıp sunduğu, Uşak Şehir Konuşmalarındaki programda yaptığı açıklamada,  “Vatandaş sıra alamıyor. Diyorlar ya sağlık sisteminde kuyruklar kayboldu diye, çünkü sıra vermiyorlar. Esas sorun, devlet hastanesinin araştırma hastanesi olmasıdır. Bizim devlet hastanemiz yok. Araştırma hastanesi üniversiteye bağlı oluyor ve uzmanlar hocalardan oluşuyor. Bunların da çoğu vatandaşa bakmıyorlar. Ameliyatı falan yaparlar ama bunların bir de araştırma görevi var. Bir tane devlet hastanesi olur ve bir tane de araştırma hastanesi olur anlarız. Fakat bizim kendi devlet hastanemiz şu anda yok.

Parayı betona yatırdık ve içini dolduramadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Üniversiteye bina yapılıyor, 35 bin kapasite var ve şimdi 28 bin kişi tercih etmiş. Bina var ama insan yok. Hastanemiz de çok güzel, pırıl pırıl ama insan kaynağı yok. Bunun mücadelesini veriyoruz. Gittik ve dedik bunları başhekim alındı ve yeni gelen başhekim ne yapabilecek? Çünkü sistem bozuk. Orada farklı durumlar olduğu öne sürülüyor. Cemaat ve benzeri durumlar olduğu kulağımıza geliyor. Sağlık, Uşak’ta kötü durumda ve vatandaş Afyon’a gidiyor. Buna üzülüyoruz. Uşak’ta özel hastane dolup taşıyor, devlet hastanemizde kimsecikler yok” dedi.(Uşak Port)

Editör: TE Bilisim