Kadınların makyajı nasıl kozmetik malzemeleriyse erkeklerin de makyajı saç ve sakaldır derler. Aslına bakarsanız bunu söyleyen çok da haksız sayılmazlar. Erkekler de özellikle son yıllarda kişisel bakımlarına o kadar ilgi göstermeye başladılar ki… Aslında sadece son yıllarda değil. 60’lar, 70’ler, 80’ler ya da 90’lı yıllar… Eski Türk filmlerini izlediğinizde görürsünüz ki erkek saç ve sakal modası da her zaman değişmiş. Saç kayıpları hakkında her zaman konuşulur, hatta etrafınızdaki bir çok kişi saç ekimi uygulaması yaptırmış ve saçları gür ve sağlıklı bir görünüme kavuşmuştur. Peki, etraftaki bir çok erkeğin sakal ekimi uygulamalarından faydalandığından haberdar mısınız?

Nasıl ki farklı nedenlere bağlı olarak saç kayıpları yaşanıyorsa, yine bazı faktörler neticesinde sakal kayıpları da yaşanmakta. Bazı kişiler de ise doğuştan genetik bir hastalık olan köselik sorunu olabilmekte. İlaveten, yanıklara bağlı oluşan izler, yaralanmalar ya da kazalar da sakal bölgesinde yer yer seyrelmelerin meydana gelmesine ve yüzde estetik sorunlar oluşmasına sebep olabiliyor. Yüzde oluşan bu estetik problemler, kişilerde psikolojik sorunlara da yol açabiliyor. Kişide özgüven eksikliğine bile neden olabiliyor. Dolayısıyla, sakal ekimi yöntemi bu tip estetik ya da psikolojik kaygılar yaşayan herkes için hayat kurtarıcı olabiliyor.

“Sakal ekiminde alt yaş sınırı 20’li yaşların ortaları”

Sakal ekimi uygulamalarında en çok merak edilen konulardan bir tanesi uygulamada bir yaş sınırının olup olmadığı. Bu uygulamalarda dikkat edilmesi gereken nokta alt yaş sınırı. Çünkü erkek hastalardaki hormonal gelişim 20’li yaşların ortalarına kadar devam ediyor. 25 yaş öncesi hastanın hala sakal ve bıyıklarının çıkabileceği düşünüldüğünden sakal ekimi uygulamasını yapmak pek tercih edilmiyor. 25 yaş sonrasında ise yeni sakal ve bıyıkların artık çıkmayacağı varsayılıyor. Dolayısıyla bu yaş sonrasında ihtiyaç duyan tüm erkekler bıyık ve sakal ekimi için uygulama yaptırabiliyor.

“Sakal ekimi için farklı ekim yöntemlerinden en çok tercih edilen ve sonuçları başarılı olanlardan biri de Fue Sakal Ekimi”

Sakal ekimi yapılması için en ideal, tercih edilebilir ve sonuçları memnun edici olan yöntemlerden birisi Fue sakal ekimi uygulamasıdır. Bu uygulamanın yöntemi de saç ekimi ile son derece benzerdir. Bu yöntem ile sakal ekimi yapılırken öncelikle, daha çok boyun ve ense bölgesinde bulunan dökülmeye dayanıklı ve sağlıklı kıl köklerinden ihtiyaç olduğu kadar miktarda toplanır. Sakalların ekileceği bölgelerde ise ekimin yapılabilmesi için uygun kanallar açılır. Sonrasında ise toplanan sağlıklı kıl kökleri açılan bu kanallara ekilir.

Sakal ekimi yapılırken ekimin yapılacağı bölgede açılan kanallar çok önemlidir. Hatta bu aşamanın sakal ekimi uygulaması aşamaları arasında en hassas ve profesyonellik gerektiren kısım olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü bu kanallar tamamen titizlikle ve olabilecek en ince şekilde açılmalıdır. Bu işlem yapılırken yüz bölgesindeki derinin çok narin olduğu unutulmamalıdır. Bu kanalların kalın açılması, yüzde çok yapay bir görüntü oluşmasına sebep olur. Kişinin sakal ekimi yaptırdığı kesinlikle gözle görülür şekilde anlaşılır. Dolayısıyla, bu kanalların açılmasında en ince uçlu aparatın kullanılması çok önemlidir. Açılan kanallara profesyonel bir şekilde yön verilmesi de oldukça büyük bir öneme sahiptir. Kanal yönleri doğru olmalıdır ki sakalların çıkma yönü de doğru bir yol izleyebilsin. Tüm bunlara dikkat edilerek sakal ekimi işlemi gerçekleştirilirse, yapılan işlemden en yüksek oranda başarı elde edilecektir.

“Sakal Ekimi sonrasında ekim yapılan bölgeye gerekli hassasiyet gösterilmeli”

Sakal ekimi işleminin tamamlanmasının ardından uygulama merkezinde vakit geçirmenize gerek yoktur, doğrudan işlem sonrasında taburcu edilirsiniz. İlerleyen süreçte, 1 ila 3 gün sonra ilk yıkama işleminin yapılması için tekrar uygulama merkezine gelmeniz gerekir. Bu süre içerisinde hastanın en büyük görevi uygulama yapılan bölgeyi büyük bir hassasiyet göstererek korumasıdır.

Sakal ekimi ilk yıkama işlemi tamamlandıktan sonra da hastaların dikkat etmelerini gerektirecek birkaç hassas nokta bulunmaktadır. Sakal ekimi yapılan bölgenin parfüm veya kolonya gibi kimyasallarla temasından kesinlikle kaçınılması gerekiyor. Sakal ekimi gerçekleştirilen bölgenin hiçbir şekilde yıkanmaması lazım ve hatta bu bölgenin su ile temasından uzak tutulması önem taşıyor. En az bir hafta süresince tütün ürünleri ve alkolden uzak durulması gerekiyor. Son olarak, doktor önerene ve izin verene dek sakal ekimi yapılan bölgenin asla traş edilmemesi de kritik önem taşıyor.

“Sakal ekimi sonuçları uzun vadede kendini en iyi şekilde gösteriyor”

Bıyık ve sakal ekimi işlemi gerçekleştirildikten ortalama 1 hafta sonra, ekim yapılan bölge yavaş yavaş doğal görünümüne geri dönmeye başlar. Kıl köklerinin toplandığı ense ve boyun bölgesinin iyileşme süreci ise iki hafta kadarlık bir zamanı geride bırakmayı gerektirir. Bıyık ekimi sonuçlarından beklenen görüntüye ilişkin sonuç almak biraz sabırlı olmayı gerektirir. İşlemi bugün yaptırdım, sonuçlarını yarın alayım zihniyeti bu tedavi şeklinde ne yazık ki geçerli değildir. Altı aylık bir süre sonunda ekim sonrasında beklenen sonuçlar gözlemlemeye başlanır. Tam sonucun gözle görülür bir hal alması ise ortalama 12 ila 18 aylık bir süre sonra gerçekleşir.

“Şok dökülme yaşarsanız, endişe etmeyin. Kıl kökleriniz hala sağlam”

Bazı hastalar şok dökülme adı verilen bir olay ile de karşılaşabilir. Şok dökülme, sakal ekimi işleminden sonraki 1 ila 3 ay içerisinde ortaya çıkabilir. Bu süre içerisinde ekim yapılan tüm kıllar dökülür. Ancak bu durum kesinlikle kalıcı değildir. Çünkü bu süreçte dökülme gösteren ekimi yapan kıllardır, kıl kökleri ise deri altında mevcut bulunmaya devam ederler.

Hastanın böyle bir durum karşısında endişe duymaması ve paniğe kapılmamak için mutlaka sürecin başında doktoru tarafından ikaz edilmiş olması gereklidir.

Siz de sağlığınızdan ödün vermeden hayal ettiğiniz estetik sakal görüntüsüne ulaşmak, acısız, ağrısız ve yan etkisiz şekilde Sakal Ekimi uygulamalarından faydalanmak, alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile Sakal Ekimi yaptırmak ve Sakal Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique ulaşın ve randevunuzu planlayın..

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

bu bir reklamdır

Editör: TE Bilisim