TBY Holding iştiraki olan Böhmit Madencilik'e ait Sivas'ta bulunan altın sahasının Spektral Holding tarafından satın alınacağı bildirildi.

TBY Holding'den yapılan açıklamaya göre, Spektral Holding, maden sahasını bünyesine katmak için satın alma işlemlerine başladı.

Son senelerde yaptığı maden tesis ve saha yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Spektral Holding, konsolide iştiraki olan maden grubunun bünyesine Sivas'ta bir altın sahası daha katmak için çalışma başlattı.

Spektral Holding Yatırım Koordinatörü Michel Sharbin, saha temlik haklarını TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar ve TBY Holding Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Yeşil'den devraldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Michel Sharbin, 'İlgili sahadaki yataklanma, kuvarsite bağıl ve porfiri yataklanma karakterleri gösteriyor. İvedilikle gerekli izinleri alıp rezerv tespit çalışmalarına başlayacagız.' ifadesini kullandı.

- 'Elde edilen sonuçlar genel yüzey çalışmaları yapabilmek için cesaret verici'

Sharbin, yapılan ön çalışma sonucu ortaya çıkan bulgulara ilişkin şunları kaydetti:

'Ruhsat sahası Türkiye için çok önemli olan İç Anadolu Cu-Pb-Zn metalojeni içerisinde yer alıyor. Mevcut bakır için işletilmiş eski işletmelerin lokasyonları belirlenerek bu lokasyondaki cevherleşmenin türü, yönü, fonksiyonları belirlenmiş, ruhsat sahası içerisinde A1 ve A2 olmak üzere iki farklı lokasyondan jeokimyasal analiz amaçlı 5 adet örnek alınarak analize gönderilmiştir.

Analiz sonuçlarında altın (Au), bakır (Cu), kurşun (Pb) ve çinko (Zn) için anomali değerler elde edilmiştir. FG1 (cüruf örneği) ve FGM3 (kuvars) örneği haricinde FGM2, FGM4 ve FGM5 örneklerinin üçü için de Cu değerlere ulaşılmıştır.

 FGM2 örneği için yüzde 11 dolayında toplam Pb-Zn değeri alınmıştır. Au için FGM2 örneğinden elde edilen 5,9 ppm'lik değer dikkat çekici bir bulgu olarak öne çıkmaktadır. Daha önce bu bölgede bilinen ya da bilgimiz dahilinde Au değeri bulunmamaktadır.

FGM2 örneği dışında, FGM4 ve FGM5 örneklerinde de sırasıyla 0,16 ppm ve 0,19 ppm'lik anomali değerlere ulaşılmıştır. Elde edilen sonuçlar genel yüzey çalışmaları yapabilmek için cesaret vericidir.

Cevherleşme A1 lokasyonunda granodiyoritik-siyenitik bir intürizyonun kontağında kuvarslı bir zonun içerisinde gelişmişken A2 lokasyonda cevherleşme bazaltik lavların arasında kuvarslı bir zon içerisinde gelişmiştir.

Elde edilen bulgular doğrultusunda önerimiz, ruhsat sahasında daha detaylı yüzey çalışmalarının gerçekleştirilmesi yönündedir.”

Editör: TE Bilisim