İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er Düzce’de sağlık sistemindeki eksiklikler üzerine yaptıkları araştırmada döner sermaye sistemindeki adaletsizlikten, doktor sayısının azlığına, Aile Hekimliği uygulamasındaki sıkıntılardan, hastanelerin borçlarına kadar bir çok konuyu ele aldıklarını vurguladı ve  çözüm önerilerini düzenlediği bsın toplantısında açıkladı. Konun  TBMM’de soru önergesi şeklinde gündeme gelmesini sağlayacaklarını kaydeden Er “Hukuki takibimizi hassasiyetle yürüteceğiz” dedi.

 Yunus Özay Er, doktorlara ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveri için teşekkür etti. Problemlerin ana merkezinin ‘idari’ olduğunu savundu. Liyakat ve verimlilik esaslı bir politikanın sorunlarının çözümüne yardımcı olacağını ifade etti.

 Açıklamasında  “Döner sermaye açısından personeline en az pay veren iller arasında yer aldığımız doğru mudur?” dedi.

Hastane yönetimlerine yapılan atamalarada değinen ER, “Düzce’de asıl meslekleri İmamlık, Gassal veya tesisatçılık olan hastane yöneticisi var mıdır?

Hizmet alımlarında ve ihalelerde yaşanan sıkıntıların bu alanda çalışan yetkililerdeki liyakat probleminden kaynaklandığı iddiaları doğru mudur?” şeklinde sorular yönetti.  Düzce’ye gelen doktorların neden kalıcı olmadığı sualine de yer veren Er, bunda döner sermaye sisteminin, yoğunluğun ve gelir düşüklüğünün etkisi olup olmadığınıda sordu.

Er konuşmasında, asli görevi hasta bakmak olan kimi personelin , siyasi ve sendikal bazı sebeplerle, sahada değil masa başında görevlendirildiği yönündeki iddialara da yanıt isteyerek “Bu zafiyetin hastanede verimsizliğe belli sayıda personele aşırı iş yükü yüklenmesine ve hasta memnuniyetsizliğine sebep olması gibi bir olasılık var mıdır?” dedi.

  Er ödemelerin 7 – 8 ayı bulduğu yönündeki tepkileri hatırlatarak “Bu gerçek ise alınan malzemelerde kalite düşüklüğüne sebep olup, mesela dikişlerde yaşanan iltihaplanma artışları başta olmak üzere, hasta sağlığını tehdit edici noktaya gelinmiş midir?” diye sordu.

Yunus Özay Er, Düzce’de iş kazalarının sıklıkla yaşandığına işaret ederek Devlet hastanesi Plastik cerrahi bölümünde yardımcı sağlık çalışanı sayısının 1’e düşmesinin sebebinin açıklanmasını istedi.

Son tayin döneminde Düzce’ye kaç doktorun geldiği bilgisini talep eden Yunus Özay Er, Düzce’deki ebe sayısının yeterli olup olmadığının da yanıtlanmasını talep etti.

Kaynak:http://www.duzcedamla.com/2019/11/sorunun-ana-merkezi-idare-h27343.html

Editör: TE Bilisim