Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, 2017 yılında enerji verimliliği sağlanması amacıyla başlattığı proje kapsamında, bahçeyi güneş tarlasına çevirdi.

Yerleştirilen 588 güneş paneli ile tüm enerji ihtiyacını sağlayan hastane, ürettiği enerjiyi depolayarak gelir de sağlamaya başladı.

Yıllık 200 bin kilovat enerji üreten güneş enerji santrali ile 450 ton karbon salınımını önledi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, enerji verimli kullanmanın son derece önemli olduğunu belirterek gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için çalışmalara başladıklarını, ilk olarak kentteki tüm hastanelerde enerji verimliliğine yönelik girişimler yaptıklarını söyledi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN DESTEĞİ İLE GÜNEŞ PANELLERİ YERLEŞTİRDİK”

Güneş enerjisini kullanmak için de projeler ürettiklerini kaydeden Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Birçok hastanemizde inceleme yaptık. Güneş enerjisinden en verimli elektrik üretimini Kale Devlet Hastanesi'nde sağlanacağını belirledik. Bahçede atıl bir alanımız vardı. Bunu değerlendirip Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle güneş panelleri yerleştirdik.

“UMDUĞUMUZDAN DAHA VERİMLİ OLDU”

2017 yılında elektrik üretimine başladık. Umduğumuzdan daha verimli oldu. Kendi ihtiyacımız olan elektrikten daha fazlasını üretebiliyoruz. Fazla olan elektriği de anlaşmalı kurumlara satıyoruz. Buradan sağladığımız geliri de sağlık yatırımları için kullanıyoruz.

Editör: TE Bilisim