ALANYA’DA nefes almada zorlanma şikayetiyle başvurduğu ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisine iki kez koronavirüs testi yapıldığını ve test sonucunun negatif olduğu söylenerek eve gönderildiğini açıklayan Hasan Aydoğan, durumu kötüleşince gittiği özel hastanede duyduklarıyla şok olduğunu belirtmişti. Hastanede ihmal olduğunu iddia eden Aydoğan, ölümden döndüğünü söylemişti. Yeni Alanya’nın gündeme getirdiği haber sonrası Alanya’da benzer sorunlar yaşayan vatandaşlar haberimizin sosyal medya paylaşımına sayısız yorum yaptı. Yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar hastanenin acilen denetime ihtiyacı olduğunu vurguladı. İşte bazı vatandaşların yorum ve eleştirileri:

‘MADDİ İMKÂNI OLMAYAN ÖLÜME MAHKÛM OLUYOR’

Eyüp Çelik: 25 Nisan’da koronavirüs olduğum için tomografi çektirdim. “Koronavirüs akciğerini tamamen sarmış” demesine rağmen beni nefeste sorunun yok diye eve gönderdiler. Daha sonra 6 gün özel hastane de tedavi oldum. Haberdeki aynı sözü özel hastanedeki doktor bana da söyledi. İmkanı olmayan hasta buraya gelirse ölüme mahkum oluyor.
‘HASTANE BÜYÜDÜ AMA BECERİ KÜÇÜLDÜ’
Hüseyin Güler: Hastane büyüdü ama beceri küçüldü. Eski hastaneyi özlüyoruz. Yönetimsel sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
‘HASTANEYE ACİLEN EL ATILMASINI İSTİYORUZ’
Büşra Çoban: Devlet hastanesi değil sanki. Temizlik personelinden tut hemşiresine kadar hepsinde ayrı bir hava. Pardon da kimin vergi paralarıyla orda oturuyorsunuz? İnsanlara yapılan muamele, ses yükseltme. Acilen bu hastaneye el atılmasını istiyoruz. T.C. Sağlık Bakanlığı, Dr. Fahrettin Koca. Hastanede hastalarla alaka sıfır. Doktor konusunda bazıları iyi, bazılarına dert bile anlatamıyoruz. Nedir bu ya. Devlet hastanesi burası. Hepsinden iyi olması gerekirken şu olaylara bak. En yakın zamanda ilgili kurumlar hastaneye gitmeliler.

‘ AİLE HEKİMİM OLMASAYDI ÖLMÜŞTÜM’

Ayşenur Özdoğan Gülmez: Birebir aynı durumu yaşadım. 2 testim de negatif olmasına rağmen aile hekimim belirtiler var diye 14 gün karantina uyguladı. İyi ki uygulamış kimseye taşımadım. Sonra tomografi ve bir şeyin yok. En son başka bir hastaneye gittim. Zatürre olmuşum. Eğer aile hekimim olmasaydı ölmüştüm.

‘ÖLÜMDEN DÖNDÜM, ÇOK İLGİSİZLER’

Semra Hasan Yaman: Aynen öyle bende devlete gittim testim negatif çıktı. İyileşmedim. Yine gittim. Kısaca sonra özel hastanede on gün yoğun bakımda kaldım. Ölümden döndüm. Çok ilgisizler.

‘ŞİKÂYETÇİ OLMADIĞIMA HALA PİŞMANIM’

Yakup Feyza Yavuz: Oğlumun kolu kırıldı. Acilde film çekilip sorun yok diyerek eve gönderdiler. Ortopedi doktoruna gittik ve acilde çekilen filmin ciğer filmi olduğunu öğrendik. Kırık varmış. Şikâyetçi olmadığıma hala pişmanım.

‘3 SENE OLMAYAN HASTALIĞIN İLACINI KULLANMIŞIM’

Canan Mustafa Karagüç: Ben de midemden rahatsızlandığım için kaç sene gittim. İlaç yazıp gönderiyorlardı. Bir de dalga geçer gibi konuşuluyordu. Ben de o dedikleri rahatsızlıklar yokmuş. Raporlu olarak onlara uygun ilaçlar kullandırıyordu. Hapkolik olmuştum resmen. Meğer 2-3 sene olamayan rahatsızlıktan dolayı ilaç kullanımı yapıyormuşum. Sonra Antalya’da hastaneye gittim. Orda öğrenip ameliyat olup iyi oldum. Meğer rahatsızlığım midemde değil safra kesesindeymiş. Bütün sıkıntım, rahatsızlıklarım ondanmış. Adam akıllı, görevini güzel yapan doktor çok nadiren var. Bazı doktorlar doktor olmuş ama adam, insan olamamışlar. Hastalara kötü davranıp tersliyorlar.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGIMIZ VAR’

Yalçın Atalay: Haklısın kardeşim. Zaten hastane değil dingonun ahırı. Kimin ne yaptığı belli değil. Doktorların havasından yanlarına girilmiyor. Hemşireler zaten ayrı bir dert. Bir şey söylesen git başhekime şikâyet et diyorlar. Başhekime gitsen tabii ki personelini destekler. Unutmayın sağlık çalışanları size tabii ki saygımız var. Sizler de unutmayın ki maaşlarınızı bu milletin vergileriyle alıyorsunuz. Yani patron millet. Hatırlatarak saygılar sunarım."

Kaynak:https://www.yenialanya.com/haber/7259002/alanya-alku-egitim-ve-arastirma-hastanesine-tepki-yagdi

Editör: TE Bilisim