Siirt’te hastanelerde muayene olmak için randevu oluşturma konusunda zorlandığını belirten halk, bu sorunun giderilmesi için bir an önce düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Artı Siirt Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan vatandaşların çoğu, 182 randevu hattı ve Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) randevu oluşturmanın çok zor bir hale geldiğini ve randevu oluştururken geç bağlanma veya hiç bağlanmama gibi sorunlarla karşılaştıklarını belirtti.

“Hastaneye randevu alabilmek için bir haftadır randevu talep etmeye çalışıyorum, en son Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine bulabildim.” diyen Ahmet Aydın adlı vatandaş, “10 gün boyunca randevu hattına ulaşmaya çalıştım ama ne yazık ki dakikamız bitti ama randevu hattına ulaşamadık.” İfadelerini kullandı.

Aydın, “Bu sistem nasıl bir sistem anlayamadım. Eskiden rahat bir şekilde istediğimiz hastaneye gidip gelebiliyorduk ama şuan maalesef öyle bir şey yok. Randevusuz da bakmıyorlar. Kızımın rahatsızlığı vardı randevu alamayınca 60 kilometre yol geldim ama biz randevu olmadan bakamayız diyorlar. Köyden geldiğimizi randevu alamadığımızı belirtmemize rağmen ne yazık ki bakmıyorlar. “ açıklamasında bulundu.

“Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sadece tabelasının değiştiğini söyleyen Aydın, şunları söyledi:
“Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece tabela olarak değişti ne cihaz var ne malzeme var. Benim eşimi geçen hafta Batman’a sevk ettiler cihazımız yok diye. Sadece tabelayı değiştirip öylece kaldı.”

“Siirt Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma hastanesine dönüştürüldüğünden beri hiçbir artısını göremiyoruz.”

“Günlerce randevu alabilmek için uğraşıyoruz.” Şeklinde konuşan bir diğer vatandaş Murat Erdoğan, “Saatlerce 182’yi aramamıza rağmen kimseye ulaşamıyoruz. Günlerce randevu alabilmek için uğraşıyoruz. Randevumuzu aldığımız zaman da kimse bizimle doğru düzgün ilgilenmiyor. Bir tahlil veriyoruz ultrasonda bir ay sonraya randevu veriyorlar bize. Diş hastanesinden bahsetmek bile istemiyorum. Kesinlikle ulaşamıyoruz bizlere randevu yok diyorlar. Diş hastanesi tam berbat durumda. Diğer hastanelerde keyfi muamele ediyorlar. Başhekime ulaşmak istiyoruz ama bir türlü ona da ulaşamıyoruz.” Dedi.

Erdoğan da Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eksikliklerinden şikayet ederek sözlerine şunları ekledi: “Siirt Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma hastanesine dönüştürüldüğünden beri hiçbir artısını göremiyoruz. Hatta daha da geriye gidiyor. Sadece tabelanın değiştiğini gördük. “

“Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmışlar ama hastanenin içinde hiçbir şey yok sadece tabelayı değiştirerek bu iş olmuyor.” Şeklinde konuşan Tahir Albay isimli vatandaş, “Randevu sisteminde gerçekten büyük sıkıntılar yaşıyoruz. 182’i aradığımız zaman zar zor hattı düşürüyoruz, onda da 1 ay sonraya randevuları veriyor. “ ifadelerini kullandı.

“Diş sağlığı merkezide aynı şekilde dişim ağrıyor mesela bir müdahalede bulunulması için randevu talep ediyorum 1 ay sonraya en erken randevuyu veriyorlar.” Sözlerini kullanan Albay, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Ben 1 ay boyunca o diş ağrısı ile nasıl idare edeceğim veya bir insan hasta ise randevu alacaksa, bir ay sonra randevu veriyor, o hasta bir ay boyunca ne yapacak o şekilde. Bu durumun düzeltilmesi lazım. Randevu tarihini geç verince bu kez hastaneye gidiyorum bu kez bana randevu olmadan bakamam git randevunu al öyle gel diyor bana. Ben 10 yıl öncesi sistem ve şimdi ki sistem arasında bir fark göremiyorum. Siirt Devlet Hastanesi mi, Siirt eğitim ve Araştırma Hastanesi mi belli değil. Normal bir araştırma hastanesinde profesörlerden, doçente, doçentten uzman doktorunu tam kadronun olması gerekiyor. Ama bizim hastanemizi gidiyorsun bir profesör yok bazı uzmanlar eksik. Hâlbuki sözde araştırma hastanesi. Yukarıdaki levhayı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmışlar ama hastanenin içinde hiçbir şey yok sadece tabelayı değiştirerek bu iş olmuyor.”

Randevu sisteminde mağduriyet yaşadığını dile getiren Yusuf Gökmen isimli vatandaş da şu şekilde konuştu:
İnternetten MHRS üzerinden randevu alamadım sıkıntı çıkıyor sistemden bu yüzden hastaneye geldim buradan sıra almak istedim. Burada da ne yazık ki randevusuz bakamıyorlar. Elimize bir kağıt veriyorlar sıra bekleyin belki bakarız diye. O sırada benim gibi onlarca insan var. O kağıdı verdiği zaman herkes hücum ediyor böyle olmaz ki belli bir sistemin olması gerekiyor. Mağduriyet yaşıyoruz.“

Kaynak:https://artisiirt.com/siirt-egitim-ve-arastirma-hastanesine-randevu-alamayan-vatandaslardan-sert-tepki-72020.html?fbclid=IwAR3kOnmttuExcGKgRdf9_YA8QawHuSqmJ7yAZ72tZzGojlSGjFA83WySUf8

Editör: TE Bilisim