ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sular bir türlü durulmuyor. Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı'ya tepki gösteren 8 acil servis görevlisinin istifa ettikleri öğrenildi.

İSTİFA DİLEKÇELERİ VERİLDİ

Acil Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Nalan Kozacı, Dr. İbrahim Kaan Önemli, Dr. Ömer Büyük Tahtakın, Dr. Huriye Udum, Dr. Zeynep Selin Murat, Dr. Enes Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Aslı Türkay Kunt ve Dr. Melis Hazal Aksoy, hastane yönetimine istifa dilekçelerini verdiler ve 1 Temmuz 2021 taihinden itibaren görevlendirme ve sözleşmelerinin iptal edilmesini istediler.

'PERSONELE MOBBİNG' İDDİASI

Toplu istifanın altında yatan nedenin Acil Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Nalan Kozacı ile personeline mobbing (bezdiri) uygulanması olduğu iddia edildi. Hastane yönetiminin hemşirelere dilekçe yazdırarak Prof. Dr. Nalan Kozacı'dan şikayetçi olmaları yönünde baskı yaptığı da iddialar arasında yer alıyor.

İSMİ BAŞHEKİMLİK İÇİN GEÇMİŞ

Yine iddialara göre Prof. Dr. Nalan Kozacı'nın ismi hastane başhekimliği için geçmiş ve hastane yönetimi bundan rahatsız olmuş. 'Muhtemel başhekim adayı' olarak adı geçen Nalan Kozacı'ya, bu duyumun hemen ardından mobbingin başladığı ileri sürülüyor.

İŞTE İSTİFA DİLEKÇESİ

Dr. Öğretim Üyesi Aslı Türkay Kunt, istifa dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Hastaneniz Acil Tıp Anabilim Dalı'nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktayım. Hastanede çalışmak üzere yapılan görevlendirme ve sözleşmenin 01.07.2021 tarihi itibarıyla iptal edilmesini istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim. Bu konu hakkında

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Kocanın nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu.

Kaynak: İBRAHİM İPBÜKER/ÖZEL HABER-Yeni Alanya

https://www.yenialanya.com/haber/7355822/alku-ea-alanya-hastanesinde-istifa-furyasi

Editör: TE Bilisim