Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgın sürecinin en başından bu yana söylediği maske, mesafe ve hijyen kuralları İzmir’in en önemli ve eski hastanelerinden biri olan Katip Çelebi Üniversitesi'ne bağlı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görüntülerden sonra ve diğer hastanelerde kurallara ne kadar uyuluyor sorusunu akıllara getirdi. 

HASTALAR ŞİKAYETÇİ
Acil serviste Kovid testi pozitif olan hastalarla, başka şikayetlerinden gelen hastaların yan yana durduğu bekleme alanın bir duvarında köpek barınağı diğer tarafında tuvaletlerin olduğu hijyenden uzak bir ortamdan hastalar da şikayetçi. Hayvanın bulunduğu alanın hiç temizlenmediğini ve hijyen anlamında hastane yetkililerinin yetersiz kaldığını ifade eden hasta ve hasta yakınları muayyene sıralarını beklemeden özel hastaneye gideceklerini söyledi.

YETKİLİLER KONUŞMADI
Dün gece İzmir’in Yeşilyurt setindeki hastanede çekilen görüntüler sonrası Odatv Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ali Gürbüz’e ulaşmaya çalıştı. Başhekim Bayram tatilinde olduğu için hastane çalışanları Ali Gürbüz’e şu an için ulaşamayacağımızı bildirdiler. Hastane şefi ile görüşmek istedik kendisinin konuşmayacağını ifade ettiler.(Oda Tv)


 

Editör: TE Bilisim