Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, sağlık çalışanı üyeleri Muazzez Balsak’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Mehmet Balsak tarafından çalıştığı hastanede fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalması iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklama, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde yapıldı.

SES Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Rozerin Çatak, kadın politikalarındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle, kadınların büyük bir çoğunluğunun yaşamın belli dönemlerinde psikolojik, ekonomik veya fiziksel şiddete maruz kaldığını belirtti.

Çatak, “Şu anda Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde eczacı olarak görev yapmakta olan üyemiz Muazzez Balsak, boşanma sürecinde olduğu eşi Mehmet Balsak tarafından, gece nöbetçi olduğu esnada fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalmış, şiddet esnasında defalarca kendisi ve ailesini öldürmekle tehdit edilmiştir. Bu şahısın, hastanenin güvenlik kameralarının takılması işlerini yapması nedeniyle hastane yönetimiyle ilişkilerinin olduğu ve istediği zaman elini kolunu sallayarak hastaneye girdiği ve kadın arkadaşımızı tehdit ettiği bilgileri alınmıştır” dedi.

İş yeri değiştirme talebine ret iddiası

Çatak, eşi tarafından defalarca psikolojik şiddete maruz bırakıldığını, kurum yetkililerine bildirmesine boşanma davası açması ve psikolojik şiddetin tanık ifadeleriyle mahkeme tutanaklarına geçmesine rağmen, Balsak ile ilgili hiçbir güvenlik tedbirleri alınmadığını öne sürdü.

Çatak, Balsak’ın iş yeri değiştirme talebinin, gitmek istediği kurumun başhekimi tarafından eczacı ihtiyacının olduğuna dair olumlu görüş verilmesine rağmen boşanma aşamasında olduğu eşinin akrabası olan il müdürlüğü atama başkan yardımcısı tarafından reddedildiğini de öne sürdü.

Balsak'ın başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan yöneticilerin sorumlu olacağını ileri süren Çatak, "Biz Kadınlar şiddet gördükten veya öldükten sonra değil, yaşarken ve yaşatmak için taleplerimizin karşılanmasını ve tedbir alınmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim