E- ihracat diğer ismi ile sınır ötesi e- ticaret, yurtdışı ya da online kanallar aracılığıyla alınan siparişlerin, ihracat kurallarına uygun olarak müşteriye iletilmesi durumudur. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, herhangi bir işletme ya da tüketicinin arasındaki yapılan doğrudan e- ticarete verilen isimdir. Alışverişler online pazaryeri alanında yapılır.

E- ihracat yapılan ticaretin yurtdışına taşınmasını sağlar. Bu konuda hizmet almak isteyen çok fazla firma vardır. Yabancı pazarlar bu konu da zorluk çıkarabilir. Bunun için bilinmesi gereken bazı kurallar bulunur. Kurallara uyum sağlayarak, eski yıllara kıyasla Uluslararası ticaret yapmak çok daha kolaydır, denilebilir.

E-ihracat Kimler Tarafından Yapılabilir?

En çok merak edilen konulardan biri de e- ihracat nasıl ve kimler tarafından yapılır sorusudur. E- ihracat yapmak için, gerekli olan şartları yerine getirmek gerekir. Ancak bu şekilde yapılabilir. Özellikle bu alanda mikro ihracat kurallarını çok iyi bilmek gerekir. Bu en önemli şarttır. Ayrıca ürünlerde ağırlık sınırlaması bulunur. https://www.omnieticaret.com/e-ihracat-paketleri/ linkinden bu konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim