Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dr. Murat Tad'ın salgına inanmadığı ve yakın çevresine Covid-19’un aslında varolmadığını söylediği, bu nedenle aşı olmadığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddiaların ardından vefat eden Dr. Murat Tad'ın ailesinden açıklama geldi. Konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapan Murat Tad'ın kayınbiraderi Abdullah Güzeldülger, basında yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını ifade etti. Güzeldülger, "Dr Murat Tad ailesini aşı olmaya teşvik etmiş, Diş Hekimi olan eşine hastalarla yakın temas halinde olmasından dolayı aşı olmasını tavsiye etmiştir." dedi.

Güzeldülger, şu ifadeleri kullandı;

"Eniştem Murat Tad’ın Covid tedavisine cevap vermemesi nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra bazı yayın organlarında Dr Murat Tad’ın muhafazakar ve aşı karşıtı olduğuna, hastalığın var olmadığına inandığına dair iddialar ve paylaşımlar yapılmıştır. Bu gerçek dışı iddialar kederli ailesini derinden sarsmış ve yaralamıştır. Dr Murat Tad ailesini aşı olmaya teşvik etmiş, Diş Hekimi olan eşine hastalarla yakın temas halinde olmasından dolayı aşı olmasını tavsiye etmiştir. Kendisi de aşı olmak istemiş ancak Patoloji kliniğinde hasta teması olmaması, ayrıca sosyal mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat etmesi nedeniyle aşı takvimini ertelemiştir. Ancak aşı karşıtı olduğu, aşı için ‘emperyalist oyun’ dediği, hastalığın varolmadığına inandığı şeklinde kaleme alınan haberler, 20 yılı aşkın süredir doktorluk mesleğini layıkıyla yapan aynı zamanda akademisyen olan eniştemizin aydın kimliğiyle örtüşmemektedir. Hiçbir kaynağı olmayan, ailesine acısını yaşama imkânı bile vermeyen bu habercilik anlayışını kınıyoruz. Dr Murat Tad’ a Allah’tan Rahmet, kederli ailesine de Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilisim