Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Beştepe Ek Hizmet Binası'na torununun tedavisi için giden eski AK Parti Milletvekili, en son İYİ Parti kurucusu Kazım Ataoğlu ve kardeşi Hasan Fehmi Ataoğlu doktor ile görevli personele hakaret etti. Ankara 12’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce yargılanan Ataoğlu kardeşler, tehdit ve hakaret suçlamalarından 440 TL adli para cezasına çarptırıldı. Ataoğlu kardeşlerin cezaları ertelendi. 

ATAOĞLU’NDAN SAĞLIKÇILARA: SİZE NE YAPACAĞIMI BİLİYORUM

Kazım Ataoğlu, pandemide yüksek vakaların görüldüğü 16 Şubat 2020 tarihinde torununu tedavi ettirmek için Ankara’daki devlet hastanesi olan Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Beştepe Ek Hizmet Binası’na gitti. Ataoğlu’na kızı ve kardeşi Hasan Fehmi Ataoğlu da eşlik etti. 

Ataoğlu’nun torununun acil serviste muayenesi devam ederken hastanenin güvenlik görevlisi O.S.B. doktorun kapısının önünde beklememeleri için uyardı. Güvenlik görevlisiyle Ataoğlu kardeşlerin tartışması sırasında doktor A.K. odasından çıktı. Doktor A.K. muayene kapısının açık olduğu sırada kimsenin kapının önünde beklememesi için güvenliğe kendisinin talimat verdiğini söyledi. 

Yaşanan tartışma sırasında Ataoğlu kardeşler doktora yönelik, “Sen kimsin patronunu çağır” diye bağırdı ve hekimin odasına girmeye çalıştı. Güvenlik görevlileri ve hemşireler Ataoğlu kardeşlerin hekimin odasına girmesini engelledi. Tanık ifadelerinde doktorun üzerine yürüdüğü ve yumruk atmaya çalıştığı belirtilen Ataoğlu kardeşlerin, “Sen kimsin? Şerefsiz, ulan, pez***nk, hayvan herifler, size ne yapacağımı biliyorum” ifadeleri üzerine hastane personeli, ‘Beyaz Kod” uygulamasını başlattı, polis tutanak tuttu. 

‘KAZIM ATAOĞLU DOKTORA YUMRUK SALLAMAYA BAŞLAMIŞTI, ARAYA GİRDİK VURAMADI’

Kazım Ataoğlu ve Hasan Fehmi Ataoğlu hakkında “tehdit” suçlamasıyla açılan dava Ankara 12’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce görüldü. Doktor A.K. dava dosyasına sunduğu dilekçesinde, Ataoğlu kardeşlerin güvenlik görevlisiyle tartıştıklarını, odadan çıkmasının ardından Kazım Ataoğlu’nun kendisine bağırdığını ve “Bana patronunu çağır” dediğini belirtti. Ataoğlu’nun bu sözlerinin ardından kapısını kapattığını söyleyen Doktor A.K. bu sırada Ataoğlu kardeşlerin güvenlik personelini ve hemşireyi tartaklayarak içeriye girmeye çalıştığını aktardı. Doktor A.K. görevi esnasında hakarete ve tehdide maruz kaldığını belirterek Ataoğlu kardeşler hakkında şikayetçi oldu. 

Davada dinlenen güvenlik görevlisi O.S.B., doktorun kapısının önünde duran Ataoğlu kardeşleri uyardığını, sonrasında tartışma yaşandığını belirterek, “Güvenlikçiler olay yerine geldi. Kazım Ataoğlu, doktor A.K.’ye yumruk sallamaya başlamıştı. Biz araya girdiğimiz için vuramadı” dedi ve şikayetçi olduğunu belirtti. 

DEVLET HASTANESİNİ ÖZEL HASTANE SANMIŞLAR

Sanıklar Kazım Ataoğlu ve Hasan Fehmi Ataoğlu’nun avukatı, dava dosyasına sunduğu beyanında müvekkilleriyle ilgili yöneltilen suçlamaları reddetti. Sanıkların olayın gerçekleştiği devlet hastanesini özel hastane sandıklarını ve bu nedenle “Patronunu çağır” dediklerini belirten avukat, mahkemeye sunduğu beyanında şu ifadelere yer verdi: 
“Sanıklar anılan hastanenin özel hastane olduğu düşüncesi ile ‘Bize hastanenin patronunu çağırın’ demişlerdir. Fakat hastanenin bir süre önce kamu hastanesine dönüştüğünü ve patronunun çağırılmasının da mümkün olmadığını ifade ettiklerinde hep birlikte olay yerinden ayrılıp yakındaki polis karakoluna ifade vermeye gitmişlerdir. Sanıkların tehdit içeren herhangi bir beyanı bulunmamaktadır.”

ATAOĞLU KARDEŞLERE VERİLEN 22 GÜN ADLİ PARA CEZASI ERTELENDİ

Ankara 12’inci Asliye Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararında, “Sanıkların üzerlerine atılı kamu görevlisine hakaret ve tehdit suçlarını işledikleri anlaşıldığından ayrı ayrı cezalandırılmalarına gerek görülmüştür” denildi. Mahkeme Kazım Ataoğlu ve Hasan Fehmi Ataoğlu’na “basit tehdit” suçundan 30 gün adli para cezası verdi. Sanıkların birden fazla kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle ceza 37 gün adli para cezasına yükseltildi.

Sanıkların geçmişi, sosyal ilişkileri, eylemden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını değerlendiren mahkeme Ataoğlu kardeşlerin cezasını 22 gün adli para cezasına indirdi ve günlük 20 TL’den 440 TL ceza ödemelerine hükmetti.
Sanıkların bir daha suç işlemeyecekleri konusunda olumlu kanaat oluştuğunu belirten mahkeme ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar verdi ve Ataoğlu kardeşlerin cezası ertelendi.

Kazım Ataoğlu, 19’uncu ve 20’inci dönemlerde Refah Partisi’nden, 23’üncü dönemde ise AK Parti’den Bingöl Milletvekili seçilmiş, daha sonra İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer almıştı.

Kaynak:https://www.gazeteduvar.com.tr/doktoru-tehdit-eden-eski-milletvekiline-440-lira-ceza-haber-1540380

Editör: TE Bilisim