Dr. Şehmus Baraş ile tıp merkezi çalışanı hemşire Seham Çelik’i darp etmekle suçlanan Mahmut, Mecrum ve Halil İbrahim Dağ kardeşler ile Rahime Dilara Bucak Dağ bugün hakim karşısına çıktı.

Doktor olduğunu bilmiyordum

Viranşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 8 yıl 10’ar ay hapis istenen sanıklar savunmalarını yaptı. Tutuklu sanık Mahmut Dağ (34) “Ben müştekileri tehdit etmedim, hakaret etmedim ve yaralamadım. Ufak bir arbede çıktı. Arbedede, kendilerinin doktor ve sağlık Çalışanı olduğunu bilmiyordum. Arbede sırasında, vurup vurmadığımı bilmiyorum” dedi.

Çocuğum ateşi yüksekti

Bir diğer tutuklu sanık Mecrum Dağ (30), de kimseyi darp etmediğini söyledi. Tutuklu sanık İbrahim Halil Dağ (30) ise “Ben hastaneye gittiğimde çocuğumun ateşi 39,5 dereceydi. Kimseye vurmadım, kimseye hakaret etmedim” şekilde savunma yaptı.

Avukatları: Doktor hakaret etmiş

Tutuklu Dağ kardeşlerin avukatı Seyithan İnan ise duruşmada müvekkilleri adına yaptığı savunmada “Müşteki Şeyhmus müvekkilime harekat etmiş. Müvekkil ayrıca müşteki Şeyhmus’un alkolü olabileceğini beyan etti. Üzerinde beyaz önlük olmadığı İçin doktor olduğu anlaşılmamış. Doktor bey, aksi cevaplar verdiği için olay gerçekleşmiş olabilir” dedi.

'Seni burada yaşatmam'

Dr. Şeyhmus Baraş ise, darp edildiğini tekrar ederek “Halil İbrahim Dağ beni tehdit etti; hakaret etti. Mecrur ve Mahmut ise bana ‘seni öldürürüz’ dedi. İbrahim Halil ise ‘Seni burada yaşatmam” dedi. Sanık Rahime Dilara Bucak Dağ ise bana karşı yaralama suçu işledi” diye konuştu.

‘Güvenlik endişesi yaşıyoruz’

Duruşmada söz alan Dr. Baraş’ın avukatı Aycan Ceylan ise “Güvenlik endişesi yaşıyoruz” dedi. Avukat Baycan, duruşma salonunun değiştirilmesi talebinin yerine getirilmemesinin, adil yargılamanın ihlali olduğunu kaydetti. Av. Ceylan, çocuğun ateşinin 39 derece olduğu belirtildiğini ifade ederek “Arada bu derece ateşi olan bir çocuk varken, 7-8 dakika ara verip adam dövmek hayatın olağan akışın aykırı” dedi.

3 kardeş tutuklu kalmaya devam edecek

Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, Dağ kardeşlerin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise önümüzdeki Ağustos ayı ortasında yapılacak.

Editör: TE Bilisim