Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlar gündemden düşmüyor. Hekim-Sen, Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları 17-18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle iş bırakma eylemi düzenliyor.

Hekimlerin kaybettiği tüm özlük haklarını geri almak misyonuyla kurulmuş olan kamu sağlık sendikası Hekimsen 'Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası) 17-18 Mayıs'ta  ve eylem yapacaklarını duyurdu.

ACİL VAKALAR NE OLACAK?

Doktarların eylem açıklamasıyla Acil hastaların nasıl tedavi olacağı merak konusu oldu. Uygulanacak grev boyunca sağlık kuruluşlarının resmî tatillerde sunulduğu şekilde sağlık hizmetlerinin devam edeceği belirtildi. Vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenirken, Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımının aksamayacağı açıklandı.

Hekimsen Sosyal Medya'dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

@hekimsen
Hekime hakkını vereceksiniz! Bizler haklarımızı almak için @Tabip_Sen
, @hekim_birligi
ve @hekimsen
17 - 18 Mayıs'ta eylemdeyiz. Tükenen sabrımız ile haklı mücadelemize tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz. #TükettiğinizHekimeUlaşılamıyor

Editör: TE Bilisim