Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli iki doktor, Fatih Mahallesi Muhtarı Salih Yolcu tarafından tehdit ve hakarette bulunduğu ve görevlerini yapmasını engellediği iddiasıyla şikayette bulundu. CİMER ve İçişleri Bakanlığı’na şikayet edilen Muhtar Salih Yolcu ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı.

SALDIRIYA UĞRADI

İki doktorun şikayetlerine neden olan olaylar zinciri şöyle başladı: 2020 yılı Ocak ayında N.G., isimli vatandaş, ASM’ye gelerek, sıra olmasına rağmen önce muayene olmak istedi. Sırada bekleyen vatandaşların olduğunun hekim tarafından kendisine hatırlatılması üzerine olay çıkartan kadın, polisin gelmesiyle güçlükle sakinleştirilebildi. Olayın faili olan kadın, doktorların şikâyeti nedeniyle mahkemede ceza aldı.

MUHTAR DEVREYE GİRDİ

Doktorların iddiasına göre, bu süreçte Fatih Mahallesi Muhtarı Salih Yolcu, üç kez kez görev başında olmalarına rağmen ASM’ye gelerek N.G. ile ilgili şikayetleri geri çekmelerini istedi. Doktor, şikayet dilekçesinde Muhtar Yolcu’nun “N.G.’yi şikayetimden vazgeçmemi yoksa benim için iyi olmayacağını” söyleyerek kendisini tehdit ettiğini anlattı. Ancak doktorların şikayetlerine göre Muhtar Yolcu’nun benzer tavırları devam etti.

SAHTE RAPOR İDDİASI

Doktorların CİMER ve İçişleri Bakanlığı’na yaptığı şikayetlerde, usulsüz rapor verilmesi taleplerini reddettikleri için Yolcu tarafından tehdit edildikleri ve hedef gösterildikleri suçlamasına da yer verildi. Şikayet dilekçesine göre, Muhtar Salih Yolcu, 14 Temmuz’da ASM’ye girerek, yüksek sesle şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşın her istediğini yapacaksınız nasıl rapor vermezsiniz. Bugün öğleden sonra valilikte toplantı var siz orada da şikâyet edeceğim. Vatandaş bana şikâyete geliyor. Siz görürsünüz sizi attıracağım ya vatandaşın her dediğini yaparsınız ya da buradan defolup gidersiniz. Vatandaşı size karşı fişekleyeceğim. Ben muhtarım bana hesap vereceksiniz lan işinizi yapmıyorsunuz siz süründüreceğim. Sen benim vatandaşımı mahkemeye veremezsin bizzat kendim uğraşıp seni işten attıracağım. Vatandaş hakkındaki şikâyetini geri almazsan senin için iyi olmaz.”

MUHTAR KAMERAYA MI ÇEKTİ

Muhtar Yolcu ve ASM doktorları arasındaki tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. 18 Ağustos sabah saatlerinde ASM’ye annesi eşliğinde gelen 4 yaşındaki U.A.T. isimli çocukta Covid-19 belirtileri görülmesi üzerine doktorlar bakanlık rehberine göre hastaneye sevk kararı aldı. Sevke karşı çıkan ve antibiyotik verilmesini ısrarla talep eden anne, eşi E.T.’yi merkeze çağırdı. Bunun üzerine Fatih ASM’ye gelen E.T., olay çıkardı. Doktorlara yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunan ve ASM’ye polis çağıran E.T., polis geldikten sonra şikâyetten vazgeçti ve doktordan özür dileyerek helallik istedi. Ancak Muhtar Yolcu’nun tartışma sırasında olay yerine gelerek görüntü çektiği ileri sürüldü.

MUHTAR YOLCU’DAN AÇIKLAMA

Kocaeli Halk Gazetesi olarak kendisine ulaştığımız Fatih Mahallesi Muhtarı Salih Yolcu, “Böyle bir durum söz konusu değildir. Komik, iğrenç ve iftiradır. Konuyla ilgili bizlerle görüş aldığınız için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldız Özçelik-Kocaeli Halk

Editör: TE Bilisim