NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgilere göre Hızırtepe Sağlık Ocağında görevli doktor Metin Kurşunoğlu tarama için Aile Sağlığı Merkezine çağırdığı A.K. tarafından darp edildi. 43 yaşındaki doktor Metin Kurşunoğlu'nun burnunda kırık olduğu öğrenildi. Sağlık ocağında darp edildikten sonra ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen doktorun tetkikleri yapıldı.Tetkikleri yapılan Metin Kurşunoğlu'nun genel sağlık durumunun iyi olduğu, burnunda kırık ve kafa bölgesinde de darp izleri olduğu bilgisine ulaşıldı. Tarama için ASM'ye çağrılan A.K.'nın içeri girdikten bir süre sonra Metin Kurşunoğlu'na saldırdığı öğrenildi. Doktor Kurşunoğlu SEAH'ta yapılan tetkiklerinin ardından darp raporu alarak saldırgandan şikayetçi oldu.

SAĞLIKTA ŞİDDET BUGÜN DE BİZİ BULDU

Metin Kurşunluoğlu olay sonrası tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açıklamalarda bulundu. Darp edilen Aile Hekimi Metin Kurşunoğlu, “Biz Aile Hekimleri olarak hastaları Hastalık Yönetimi Platformu kapsamında. Bu hastayı da öyle kontrole çağırmıştık. Kontrole çağırdığımda ‘sen beni taciz ediyorsun, rahatsız ediyorsun’ dedi ve yumruklamaya başladı. Ben bir şey yapamadım, sesim çıkmadı. Alnım açıldı, burnumda kırık var. Sağlıkta şiddet maalesef yaygın ve bugün de geldi bizi buldu. Vatandaşların bu tür şeyler yapmaması, sağlık çalışanlarına saygılı olması, şiddete başvurmamaları ve gerekli yerlerin de bu konuya dahil olup gerekli incelemelerin başlatılmasını istiyorum” dedi.

OĞLUM ÇOK SAKİN BİR İNSAN 

Saldırıya uğrayan kişinin babası emekli doktor Muzaffer Kurşunoğlu, “Bu devlete ben 50 sene doktor olarak hizmet ettim. Oğlum da doktor, ben bu hastaneden emekliyim radyoloğum. Hastaların içerisinde bu tür psikopatlar çıkabiliyor. Ama devletimizin buna gerekli tedbirlerini almasını talep ediyoruz, kendilerine yalvarıyoruz, bunlara bir önlem alsınlar. Cezalar çok hafif. Bunu 100 hastadan bir tanesi yapıyor ama o eğer hak ettiği cezayı almıyorsa, örnek teşkil ediyor ve önü açılıyor. Oğlum çok sakin bir insan. Saldırıyı gerçekleştiren kişi, oğlumun yarısı kadardı, fizik olarak oğlum ondan çok güçlüdür. Vurmaz, hiç kaba kuvvet kullanmayan bir kişidir yani herkes tanır” dedi.

SİNDİREMİYORUZ

Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkan Abdullah Sönmez, “Hızırtepe’de Aile Hekimimize şiddet uygulandı. Sağlık-Sen olarak biz şiddet ile ilgili yasanın çıkmasının mücadelesini veriyoruz ve Sağlık-Sen her ay şiddet raporu yayınlıyor. Mart ayı şiddet raporumuzda da 31 sağlık çalışanımıza şiddet uygulandı, 38 sağlık çalışanı da mağdur oldu. Bugün gerçekten içimiz kanıyor, mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesi’nde ne insanlığa ne İslamiyet’e sığmayacak bir şekilde doktorumuz darp edilmiş. Doktorumuzun burnunda parçalı kırıklar var, dolayısıyla içimiz kanıyor. Sağlık çalışanlarına şiddet katalog suçlara dahil oldu artık tabi yapanın yanına kar kalmayacağı dönemler başladı. Fakat şiddet biran önce son bulmalı ve bunu gerçekleştirenler adalet önüne çıkartılarak tutuklamalar gerçekleştirilmeli. Doktor bey hastayı tarama için çağırıyor, vatandaş doktora direk saldırıyı gerçekleştiriyor. Dolayısı ile biz bunu içimize sindiremiyoruz” dedi.

Haberlisin

Editör: TE Bilisim