Alınan bilgiye göre olay sabah 08.45 sularında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) merkez kampüsü acil servis müşahede odasında yaşandı.
Dün fenalaştıktan sonra Yenikent Devlet Hastanesine başvuran Y. E. isimli hasta, gece saatlerinde sevk edildiği SEAH'ta acil servis müşahede odasına alındı.
Kan değerleri düşük olan hastanın, sabah da servis görevini yapan pratisyen hekim E.G.Ö tarafından kontrolleri yapıldı.

UZMAN DOKTORUN KARARINI İLETTİ

Doktor E.G.Ö, hasta Y. E.'ye kendisine daha önce bakan kardiyoloji doktorunun kararı doğrultusunda, kendisine verilen ilaçları üç gün kullanmamasını ve sonra da polikliniğe gitmesi gerektiğini söyledi.
Ancak hasta Y. E., kan değerlerinin hala düşük olduğunu, kendisine akşamdan beri neden hiçbir tedavi uygulanmadığını belirterek doktor E.G.Ö ve beraberindeki sağlıkçılara çıkıştı.

"DIŞARIDA HESAPLAŞACAĞIM"

Y. E. iddiaya göre doktora yönelik sert ifadeler kullandıktan sonra "Seninle dışarıda ayrıca hesaplaşacağım" dedi.
Doktor E.G.Ö de bunun üzerine "Sen doktorlardan daha çok mu biliyorsun? Uzman doktorun söylediği bu şekilde. Burada bir şey yaparsan karşılık veririm. Çık o zaman dışarıda hesaplaşalım" ifadelerini kullandı.

DOKTOR ŞİKÂYETÇİ OLDU: "TELEFONLA BİRİLERİNİ ÇAĞIRDI"

Olay özel güvenlik görevlileri tarafından güçlükle yatıştırılırken, doktor E.G.Ö, kendisini tehdit eden hasta Y.E.'den şikayetçi oldu.
Doktor E.G.Ö, hasta Y.E'nin kendisini tehdit ederken telefonla birilerini arayarak hastaneye çağırdığını da ifade etti.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Öte yandan bu sırada müşahede odasında bulunan S.Ş isimli bir kişi de olayı görüntüledi.
Görüntüsünün çekildiğini fark eden doktor, hastaların mahremiyetini çiğnediği ve izinsiz görüntülerini çektiği için bu kişiden de şikâyetçi oldu.
Sosyal medyaya da düşen görüntüler ve olay hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim