İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde görevli asistan hekim bugün bir hastanın şiddetine maruz kaldı. Bıçakla yaralanma şikayeti ile acil servise getirilen hasta ilk müdahalesi ve tetkikleri yapıldıktan sonra, sütür atılırken setteki makası alarak asistan hekime saldırdı.

Olay sonrası saldırgan firar ederken, İzmir Tabip Odası adli işlemlerin başlatılması için tutanak tutularak beyaz kod işlemleri başlatarak, saldırgan hakkında şikayet başvurusu yaptı.

Saldırıya uğrayan asistan hekimi ziyaret olayın takipçisi olacağını duyuran İzmir Tabip Odası yönetim kurulu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

“SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET, PANDEMİ SÜRECİNDE DE DEVAM EDİYOR”

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddettin pandemi döneminde de hız kesmeden devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Sağlık çalışanları alkış değil şiddetten korunmak için güvenlik ve önlem beklemektedir. Sağlık çalışanları, güvenlik ve korunma önlemlerinin yetersiz olduğu ortamlarda çalışmaktadır. Şiddet eğiliminin özellikle yüksek olduğu birimlerde, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için ek önlemlerin alınması yöneticilerin birincil sorumluluğudur” denildi.
Editör: TE Bilisim