Marmaris Manşet'in haberi;

Gelen şikayetler üzerine Orhaniye mahallesinde yaptığımız araştırmada; köy halkının sağlık hizmeti alamadığını, doktorun köye sadece Salı ve Cuma günleri 13.00 ve 15.00 saatleri arasında geldiği ancak birkaç sene önce sağlık evinde bulunan ebe ile tartıştığı için muhtarlıkta ya da köyde bulunan kahve de reçete yazdığı ve muayene yapmadığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerine göre, Sağlık Müdürlüğünün hizmet için tahsis ettiği binanın tamamını şahsi evi gibi kullandığı, işini yapmadığı ve mesai saatlerinde yerinde olmadığı doktorla tartışma yaşadığı için sağlık evinde doktorun görevini yapamadığı bu yüzden de muhtarlıkta hasta kabul ettiği yine edindiğimiz bilgiler arasında. Yine köy halkından aldığımız duyumlarda 112 Acil Sağlık istasyonunun eskiden sağlık ocağının bahçesinde olduğunu, ancak ebe hanımla tartışmaları ve burasının onun evi olduğunu, herkesin giremeyeceğini söylemesi üzerine 112 Acil Sağlık İstasyonunun köy içinde başka bir yere taşındığı ifade edildi.
SAĞLIK OCAĞI İSTİYORLAR!
Köy halkıyla bizzat konuştuğumuzda sağlık evinin hep kapalı olduğunu iğne yaptırmak isteyenlerin iğnelerini yapmadığını, görevini ihlal ettiğini ve diğer sağlık kuruluşlarına yönlendirdiğini dile getirdi. Yaşlıların ve çocukların 45 km uzaklıktaki Marmaris'e sıcak hava koşullarında gitmekte zorlandığını, diğer sağlık ocağında olduğu gibi tahlillerinin kendi mahallelerinde yapılmasını sağlık ocağına görevini yapan bir hemşirenin ve doktorun gelmesini ve sağlık hizmeti almak istediklerini yetkililerden talep ettiler.
MUHTAR; ''BANA GELEN ŞİKAYET YOK''
Orhaniye Mahallesi Muhtarı Cem Dinç; İl Sağlık Müdürlüğünün doktor hanımın burada muhtarlıkta hizmet verdiğinden haberi olduğunu ve hiçbir sorun olmadığını ebe Ayşegül hanımın görevini yaptığını ve köy halkının kendisine hiçbir zaman bu konuyla alakalı şikayette bulunmadığını söyledi.
RÖPORTAJ VERMEYE KORKTULAR!
Haber için Orhaniye bulunan muhabirimize açıklamada bulunan bir çok vatandaş, kamera önünde konuşmaya çekindi.
Bir köy Sakini; Burası doğayla iç içe yaşadığımız bir yer ve zaman zaman arı sokması, akrep ısırması olabiliyor ve bizim her zaman 45 km uzağa gitme imkanımız olmuyor. Kendi mahallemizde sağlık hizmeti almak istiyoruz. Sağlık evine gittiğimizde ya kapalı oluyor ya da müsait olmadığını söylüyor. Ayrıca buranın sağlık evi olduğunu en yakın hastaneye gitmemiz gerektiğini söylüyor…

Kaynak Linki:https://marmarismanset.com/haber/11490981/doktor-muayene-etmiyor-hemsire-igne-yapmiyor

Editör: TE Bilisim