Dr. Dağıstan Ayan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla kardeşinin başına gelenleri anlatarak uyardı. Ayan, eve özel servislerle gelerek içerisinde vitamin olan serumların anafileksiye (çeşitli zehir, besin maddesi ya da ilaçların kullanımı sonrasında meydana gelen ağır bir alerjik reaksiyon) neden olabileceğine dikkat çekti. 

Anafileksi geliştiğinde hastanın 5 dakika süresi olduğunu belirten Dağıstan Ayan sözlerine “Bu arada farkettiyseniz etrafımızda bir şeylere alerjisi olan o kadar çok insan var ki artık. Eskiden bu kadar yoktu. Alerji kesinlikle çağımızın vebası” şeklinde devam etti.

Dr. Dağıstan Ayan’ın sosyal medya paylaşımları şöyle:

“Kardeşim bugün boğaz ağrısı nedeniyle özel bir hastaneye gidiyor. Orda destek amaçlı, içinde sadece ağrı kesici ve vitaminler olan bir serum takılmış. Alerji nedeniye anafilaksi geçirmiş. Doktorlar erken müdahale etmese hayatını kaybedecekti belki. Basit bir vitamin demeyin.. Bunu yazmamın sebebi, son zamanlarda eve özel servislerle gelen içinde vitamin/glutatyon cart curt olan serumlar. Gelip takan kişi hekim değil zaten. Böyle bir durumda anafilaksi gelişirse 5 dk. süreniz var sadece çünkü. Bu arada farkettiyseniz etrafımızda bir şeylere alerjisi olan o kadar çok insan var ki artık. Eskiden bu kadar yoktu. Alerji kesinlikle çağımızın vebası. Her yer plastik, GDO’lu ürünler, hazır paket işlenmiş, şekerli gıdalar. Tabi insan vücudu buna uyum sağlayamıyor.”(Oda Tv)

Editör: TE Bilisim