Diyarbakır’da çocuk hekim sayısının az olması nedeniyle kentteki çocuk hastaneleri ile özel hastanelerin acil servisleri çocuk hastalarla dolup taşıyor. Diyarbakır Çocuk Hastaneleri ile özel hastanelere günde ortalama 2 bin 500 çocuk, ateş, kusma, ishal ve öksürük şikâyetiyle başvuruyor.  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel söz konusu duruma ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması üzerine Meclis’e soru önergesi verdi.

“Ortalama 2 bin 500 çocuk hastaneye gidiyor”

Güzel, Sağlık Bakanının cevaplaması için verdiği soru önergesi metninde, doktor yetersizliğinin nitelikli sağlık hizmeti önünde engel taşıdığını belirterek: “Diyarbakır’da kış aylarının etkisinin görülmeye başlanması ile birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları ve bağırsak enfeksiyon hastalıklarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Bu artışların en fazla görüldüğü toplumsal kesim ise çocuklardır. Günde ortalama 2 bin 500 çocuk ateş, kusma, ishal, öksürük gibi şikâyetlerle doktora gitmekte, çocuk uzman doktorların sayısının yetersiz olması sonucu birçok kişi de çözümü acil birimlerinde aramaya çalışmaktadır. Hem acil birimlerinde hem çocuk hastalıkları kliniklerinin önünde uzun kuyruklar oluşmaktadır. Hekim sayısının azlığından kaynaklı saatlerce sıra bekleyen yurttaşlar duruma tepki göstermekte, çocuk uzman doktorlarının yetersiz olduğunu belirtmektedir. Ayrıca hasta sayısının fazla olmasından kaynaklı hekimler hastalara yetişmekte güçlük çekmektedir. Bu durum nitelikli sağlık hizmeti verilmesinin de önünde engel olmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanının cevaplaması için Meclis’e sunulan soru önergesi şöyle:

1-Diyarbakır’da yaşanan çocuk uzman hekim eksikliği Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde midir?

2-Diyarbakır’da şu anda kaç çocuk uzman hekim görev yapmaktadır?

3-Diyarbakır’da yaşanan çocuk hasta yoğunluğuna dair Bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

4-Diyarbakır’da bulunan hastanelere çocuk uzman hekimi ataması yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır?  (TİGRİS HABER )

Editör: TE Bilisim