Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli oldu. Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan’ın da katıldığı genel kurulda, Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu güven tazeledi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan yaptı.

Katılımcılara hitap eden Karadoğan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve sağlık şehitlerini rahmetle anarak sözlerine başladı.

“Örgütlü Mücadeleden Taviz Vermeyelim”

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in sendikal camiada saygın bir konumu olduğuna dikkat çeken Karadoğan, “Bu dava inanmışlığın ve adanmışlığın davasıdır. Bu dava beraberce mücadele etmenin davasıdır. İnsanca yaşamanın, alın teri ve emeğin hakkını koruma davasıdır. Çeyrek asrı aşan geçmişimizle bu uğurda mücadele ediyoruz. Allah birliğimize ve dirliğimize zeval vermesin” diye konuştu.

Karadoğan, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi vererek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi.

Sorunların çözümü için sahada da masada da mücadele etmekten taviz vermediklerini ifade eden Karadoğan, “Yaşanan sorunları biliyoruz ve bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişte olduğu gibi yaşanan sorunları çözecek, tarihin çöplüğüne atacak olan aziz Sağlık-Sen teşkilatıdır. Yeter ki örgütlü mücadeleden taviz vermeyelim” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Ensarioğlu: En Büyük Gayemiz, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın Yüzünü Güldürmektir.

Yeniden Şube Başkanı seçilen Nurhak Ensarioğlu da yaptığı konuşmada, “Diyarbakır Şubesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman üyelerimizin yanında olmayı kendimizi görev bildik. Çalışanlarımızın dertleriyle dertlendik, sevinçleriyle sevindik. Duruşumuzdan taviz vermeden, kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda yolumuzda ilerliyoruz. Bizim en büyük gayemiz, fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir. Birlik ve beraberliğimiz ile daha güzel yarınlara ulaşmaktır. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Genel kurula; İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam ile birlikte Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Bitlis Şube Başkanı Mehmet Baki Kaya, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz ve Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal katıldı.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Şube Sekreteri Abdurrahman Baytok, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Akif Ece, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihat Yeleç, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zülfi Kurt, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Can Sürer, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Cangül.

Editör: TE Bilisim