Diyarbakır Sağlık Platformu, pandeminin başlangıcından bugüne kadar sağlık Coronavirus'e yakalanan sağlık çalışanları ve çalıştıkları iş koluna ilişkin verileri tablo şeklinde paylaştı.

Platform bileşenleri arasında yer alan sağlık meslek örgütlerinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan verilere göre, 388 vakayla virüse en çok yakalananların başında ebe/hemşire/hemşirler geldi. Onları, 261 vaka ile hekim ve diş hekimleri takip etti. Onları 138 vaka ile personel, 60 vakayla teknikerler, 47 vakayla sekreterler, 39 vakayla pandemik/ATT görevlileri, 34 vakayla memurlar, 22 vakayla otomasyon görevlileri, 19 vakayla güvenlik görevlileri, 14 vakayla laborantlar, 10 vakayla şoförler takip etti.

Platformun verilerine göre, vaka sayılarının onun altında seyrettiği sağlık çalışanları arasında virüse 8 biyolog, 6 müdür ve müdür yardımcısı, 4 mühendis, 4 muhasebe memuru, 4 psikolog, 2 portör, 2 sosyal hizmet çalışanı, 2 fizyoterapist, 2 işçi, 1 diş hekimi klinik yardımcısı, 1 kimyager, 1 aşçı, 1 raportör, 1 çocuk gelişim uzmanı, 1 eczacı yakalandı.

12 SAĞLIK ÇALIŞANI YAŞAMI YİTİRDİ

Koronavirüs nedeniyle yaşamına yitiren sağlık çalışanları ve mesleklerinin de paylaşıldığı tabloya göre, 3 doktor, 3 personel, 2 memur, 1 eczacı, 1 eczacı teknikeri, 1 hemşire ve 1 çevre sağlığı teknikeri yaşamını yitirdi. Tabloda yaşamını yitirenlerin isimleri ve meslekleri şöyle: “Doktor Halit Yücel Kutun, Doktor Mehmet Kan, Doktor Abdülmenap Güzel, Hemşire Leyla Çiçek, Çevre ve Sağlık Teknikeri Cuma Kurt, Eczacı Teknikeri Rıdvan Dolan, personeller Abdülhaluk Gündüz, Murat Yumruk, Murat Kaymak, Eczacı Emine Akyıldız ve memurlar Esra Alakuş, Abdülhalik Çiçek.”

Editör: TE Bilisim