Edinilen bilgiye göre Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisi gören hastalara yemek verilmediği iddia edildi. Genç Çivril Gazetesi’nin haberine göre hasta yakınlarının duruma tepki gösterdi.

Çivril Şehit İlmi Öz Devlet Hastanesi’nde diyaliz hastalarına yemek verilmediği iddia edildi.

Hasta yakınları diyaliz hastalarına hastanede yemek verilmediğini iddia ederek; “Diyaliz aracı sabah 06.30’da hastalarımızı alıyor. Daha sonra hastaneye götürüyor. Diyalize girdikten sonra yemek veriliyordu. Ama artık yemek verilmiyor. Parası olan var olmayan var. Bir simit bile alamayacak hastalar var. Akıl sıra erdiremedik. Hastaların bir lokma yemeğine mi göz diktiler. Yazıklar olsun ”dedi.

“PARASI OLAN ÖZEL HASTANEYE GİDİYOR”

Hastaların aç aç eve gediklerini söyleyen hasta yakınları; “Eve geldiğinde annem titriyordu. Sabahın köründe hastaneye gidiyor. Bir lokma yemek yok mu hastanede. Yemekler neden kesildi. Biz annemin tedavi olması için hastaneye gönderiyoruz. Kadın aç aç geri geliyor. Bu şekilde tedavi mi edilir. El insaf kendi anne babası, kardeşi, eşi olsa da mı bu şekilde yapacaklar. Her insanın maddi durumu bir değil. Zaten parası olan özele gidiyor. İyi muamele görmek istiyor. Devlet hastanesinde parası olmayanlar sürünüyor. Bizim olduğumuz gibi. Yetkililerin bu duruma çare bulmasını istiyoruz. Hastayı tedavi etmek yerine yemeğini kesmesinler ”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim